Foto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL

Tittarna snuvade på Frölundas match

Publicerad

Under tisdagskvällen spelade Frölunda CHL-match mot franska Gap.

Men då SVT hade teknikstrul så ledde det till att supportrar gick miste om stora delar av matchen.

Vilket ledde till irritation.

– Vad sysslar ni med på SVT Sport, skriver en användare på Twitter.

Under tisdagskvällen spelar Frölunda sin sista gruppspelsmatch i CHL borta mot franska Gap. En match som SVT sänder via sin playtjänst.

Sändningen skulle ha startat klockan 20.25 men kom inte i gång.

SVT meddelade kort därefter att man hade teknikstrul och att det var anledning till fördröjningen.

Strax före klockan 22 kom sändningen väl i gång – och vid den tidpunkten var matchen inne i slutfasen av andra perioden och resultatet var 1–1 efter mål av Loic Farnier och Rasmus Dahlin.

https://twitter.com/svtnyheter/status/917812450350845954

Sändningsproblematiken ledde till stor irritation bland Frölundas supportrar på Twitter.

https://twitter.com/OffsidePucken/status/917822097690365953

 

https://twitter.com/ErikaSoderbergh/status/917823351242002432

 

https://twitter.com/obsidiangbg/status/917821905389879298
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag