Foto: Jan WiridenFoto: Jan Wiriden
 Foto: Jan Wiriden
Foto: Daniel Stiller / BildbyrånFoto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Lennart RehnmanFoto: Lennart Rehnman
 Foto: Lennart Rehnman

Titta, här är Blåvitt-floppens nya klubb

Publicerad

GÖTEBORG. Malick Mané, 27, drar österut efter misslyckandet i IFK Göteborg.

FC Taraz i Kazakstan blir senegalesens nya klubbadress, skriver Alltid Blåvitt. Klubben blir Manés sjätte – på två år.

Malick Mané hittade aldrig rätt i IFK Göteborg efter att ha värvats dyrt från norska Sogndal. Han gjorde visserligen mål i den allsvenska debuten, men därefter gick det mesta utför.

Efter utlåningar till Australien, Norge och Saudiarabien – där Mané till slut själv valde att bryta kontraktet – tröttnade IFK Göteborg och bröt femårsavtalet med Mané.

"Jag är ganska glad"

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren berättade i veckan i BBpodd på GT.se att Blåvitt köpte ut honom för mindre än tio procent av hans kvarvarande lön.

– Jag är ganska glad att jag inte har honom kvar, sa Gren uppriktigt i podcasten.

Drar till Kazakstan

Nu har den 27-årige anfallaren hittat en ny klubb, enligt sajten Alltid Blåvitt: FC Taraz i den kazakiska högstaligan. Kontraktet sträcker sig över kommande säsongen.

Mané har tidigare spelat i Kazakstan, då i FC Aktobe som han var utlånad till från Sogndal.

 

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag