Foto: Henrik LemanFoto: Henrik Leman
 Foto: Henrik Leman
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNFoto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
 Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Titta, även Frölunda "rockar sockorna"

Publicerad

GÖTEBORG. I dag uppmärksammas Internationella Downs Syndrom-dagen – och folk över hela världen bär olika strumpor.

Även Frölunda vill dra sitt strå till stacken.

Spelarna tränade i dag med olika färg på strumporna inför kvartsfinalen mot Djurgården.

Med färgglada och blandade sockar sprids ett budskap: att olika är bra.

I dag, den 21 mars, uppmärksammas Internationella Downs Syndrom-dagen och hundratusentals svenskar kommer att bära olikfärgade strumpor.

– Rocka sockorna lyfter fram funktionshindrade i ett starkt, kärleksfullt och positivt ljus, säger en mamma bakom Facebook-sidan "Rocka sockorna".

Blandade färger

Över 88 000 har tackat ja till evenemanget på Facebook – och budskapet sprider sig.

När SHL-klubben Frölunda klev ut på isen i Frölundaborg inför den fjärde kvartsfinalen mot Djurgården kunde den observante notera en avvikelse.

GT:s hockeyreporter och krönikör Henrik Leman fångade strumporna på bild:

 

LÄS MER: Därför ska du rocka sockorna

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag