Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tina Thörner, 50, gör comeback: Fantastiskt

Tina Thörner.
Foto: Ylwa Yngvesson
Dakarrallyt.
Foto: Pascal Rondeau

Tina Thörner gör oväntat comeback.

Rallydrottningen börjar hårdträna omgående.

"En bättre 50-årspresent kunde jag inte få", skriver hon på sin hemsida.

Kartläsaren från Säffle höll på att redigera sin nya föreläsningsserie när samtalet kom, vilket NWT rapporterade om först.

"Att vara mitt i livet och fortfarande aktuell i en av världens tuffaste sporter känns fantastiskt. Dessutom att få göra comeback tillsammans med den enda kvinnliga vinnaren av Dakarrallyt, Jutta Kleinschmidt. Ja, det har varit häftiga dagar! Nu är det bara att ladda om, lägga mig i hårdträning och sedan blir det åka av i Liwaöknen", skriver Tina Thörner på sin hemsida.

Hon befinner sig just nu i Frankfurt och förbereder sig inför comebacken om fyra veckor. Då väntar Abu Dhabi Desert Challenge. Paret kör en Buggy på 350 hästkrafter med bakhjulsdrift.

Tunga däck

"Däcken väger 47 kg, motorn sitter bakom ryggen, koppling och drivaxlar har vi testat att montera av och på. Det här är en prototyp och ska utvecklas! Stolt att de vill få in vår expertis till projektet.  Motorsporten är en sport där vi alla tävlar i samma race, oavsett, färg, form, ålder, kön och religion." skriver hon.

Tina Thörner drog i gång kartläsarkarriären redan 1984 och har bland annat vunnit tre VM och kört Dakarrallyt flera gånger.