Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Till Premier League för en jättesumma"

Pontus Dahlberg har en stark säsong bakom sig. Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Pontus Dahlberg, 18, är på väg bort från IFK Göteborg. 

Enligt tidningen Watford Observer har målvakten besökt Premier League-klubben Watford och slutförhandlingar uppges pågå. 

Blåvitt väntas få omkring 34 miljoner i övergångssumma. 

Pontus Dahlberg, som har kontrakt med Blåvitt över 2020, anses vara ett av de största målvaktslöftena genom tiderna och har en stark debutsäsong i ryggen. 

Och det är ingen hemlighet att 18-åringen är en jagad man – och att Blåvitt har en spelare som kan generera stora belopp och därmed rädda klubbens ansträngda ekonomi. 

GT har tidigare skrivit att Dahlbergs agent Per Jonssons agent varit på plats i Italien och förhandlat med storklubben Napoli, som enligt GT:s uppgifter fortfarande ligger på hårt för att vinna dragkampen. 

Ska besöka fler klubbar

Dahlberg själv har, enligt GT:s uppgifter, nyligen besökt Bundesligaklubben RB Leipzig och den engelska tidningen Watford Observer skriver att Blåvitts målvakt under tisdagen var på plats i Watford för att bekanta sig med klubben. Enligt tidningen pågår slutförhandlingar mellan klubbarna och övergångssumman uppges hamna på omkring 34 miljoner kronor. 

Även SVT hävdar att en övergång till Watford är nära och att göteborgaren är tänkt som andramålvakt bakom Heurelho Gomes. 

"Vi sonderar terrängen just nu och ingenting är närmare än något annat. Vi har något besök till att göra innan vi ser vart detta tar vägen", skriver agenten Per Jonsson i ett sms till SVT. 

Dahlberg, som åker med Janne Anderssons landslag till Abu Dhabi i januari, väntas fatta ett beslut om sin framtid inom kort. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!