Pontus Dahlberg har en stark säsong bakom sig. Foto: BILDBYRÅNPontus Dahlberg har en stark säsong bakom sig. Foto: BILDBYRÅN
Pontus Dahlberg har en stark säsong bakom sig.  Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

"Till Premier League för en jättesumma"

Publicerad

Pontus Dahlberg, 18, är på väg bort från IFK Göteborg. 

Enligt tidningen Watford Observer har målvakten besökt Premier League-klubben Watford och slutförhandlingar uppges pågå. 

Blåvitt väntas få omkring 34 miljoner i övergångssumma. 

Pontus Dahlberg, som har kontrakt med Blåvitt över 2020, anses vara ett av de största målvaktslöftena genom tiderna och har en stark debutsäsong i ryggen. 

Och det är ingen hemlighet att 18-åringen är en jagad man – och att Blåvitt har en spelare som kan generera stora belopp och därmed rädda klubbens ansträngda ekonomi. 

GT har tidigare skrivit att Dahlbergs agent Per Jonssons agent varit på plats i Italien och förhandlat med storklubben Napoli, som enligt GT:s uppgifter fortfarande ligger på hårt för att vinna dragkampen. 

Ska besöka fler klubbar

Dahlberg själv har, enligt GT:s uppgifter, nyligen besökt Bundesligaklubben RB Leipzig och den engelska tidningen Watford Observer skriver att Blåvitts målvakt under tisdagen var på plats i Watford för att bekanta sig med klubben. Enligt tidningen pågår slutförhandlingar mellan klubbarna och övergångssumman uppges hamna på omkring 34 miljoner kronor. 

Även SVT hävdar att en övergång till Watford är nära och att göteborgaren är tänkt som andramålvakt bakom Heurelho Gomes. 

"Vi sonderar terrängen just nu och ingenting är närmare än något annat. Vi har något besök till att göra innan vi ser vart detta tar vägen", skriver agenten Per Jonsson i ett sms till SVT. 

Dahlberg, som åker med Janne Anderssons landslag till Abu Dhabi i januari, väntas fatta ett beslut om sin framtid inom kort. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag