Niclas Fingren. Foto: /IBL / /IBL
Niclas Fingren.  Foto: /IBL / /IBL

Thulin storspelade mot mästarlaget

Publicerad

Redbergslid tog en poäng mot mästarna IFK Kristianstad och närmar sig storformen. 

Och snart är Niclas Fingren spelklar igen. 

– Han är en komplett tvåvägsspelare, säger tränaren Jasmin Zuta. 

 

Det blev 23-23 mot suveräna IFK Kristianstad. RIK:s målvakt Tobias Thulin knep 51 procent av skotten. 

– Det kändes bra i dag och förhoppningsvis kan jag bygga vidare på det. Det har varit så där efter januariuppehållet tycker jag, säger han. 

RIK hade flera chanser att ta full pott. 

– Lite snopet att vi missar de lägena, men vi gör ändå en stabil insats mot ett väldigt bra motstånd. En viktig poäng, vi vill ju komma topp fyra för att få hemmaplansfördel, säger Thulin. 

På onsdag spelas den sista grundserieomgången. RIK ställs mot redan klara tabelltvåan HK Malmö borta. 

– Vi går all in där. Vinner vi den har vi alla möjligheter att komma topp fyra, säger Thulin, som får lite extra beröm av tränaren Jasmin Zuta. 

– Han är väldigt bra i målet. Vi har jobbat hårt med försvarsspelet och börjar sätta det nu. Det finns mycket positivt att ta med sig, säger han. 

Fingren bröt foten 

RIK har en ganska tung period bakom sig med många som har varit sjuka. Men nu är laget på gång igen och på onsdag kan Niclas Fingren göra comeback. Under juluppehållet bröt han foten.  

– Han har tränat lite nu och förhoppningsvis spelar han lite på onsdag. En komplett tvåvägsspelare och en jäkla trygghet att ha i försvaret, säger Jasmin Zuta. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag