Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Paulina, 23, bor hemma hos idrottsikonen

Paulina Wulcan bor hemma hos Wayne Gretzky.Foto: PRIVAT
Wayne Gretzky.Foto: HARALD SCHNEIDER / EPA / TT
Paulina Wulcan (i mitten) tillsammans med Emma Gretzky och John McEnroe.Foto: PRIVAT

För många hockeyälskare är det en dröm att bara få träffa honom.

Paulina Wulcan, 23, från Mariestad har tagit det ett steg längre än så – hon har flyttat in hos Wayne Gretzky, 58, i USA.

Hennes uppdrag är att hjälpa hockeylegendarens dotter Emma, 16, att bli världsbäst i tennis.

– En sån här chans får man bara en gång, säger Paulina Wulcan till GT.

”The Great One”.Foto: PERRY NELSEON / USA TODAY

Wayne Gretzky är av många känd som världens bästa hockeyspelare genom tiderna.

Kanadensaren innehar massor av rekord och leder bland annat den totala mål-, assist- och poängligan i NHL.

Något som inte hade undgått Mariestadstjejen Paulina Wulcan.

– Min familj är en stor hockeyfamilj så jag visste vem det var, säger hon.

Familjen Gretzky tillsammans med Paulina Wulcan. Från vänster: Dustin Johnson (golfstjärna och Paulina Gretzkys man), Tristan Gretzky, Wayne Gretzky, Trevor Gretzky, Emma Gretzky, Janet Jones, Emmas morbror och Paulina.Foto: PRIVAT

Nu bor hon periodvis tillsammans med familjen i USA, i Thousand Oaks norr om Los Angeles, där hon ska hjälpa Gretzkys 16-åriga dotter Emma att bli en framgångsrik tennisspelare.

Men att hon hamnade hos ”The Great One” och hans familj var en ren slump.

– Jag har spelat tennis hela mitt liv och min förra tränare kände familjen sedan tidigare. Han berättade att de sökte någon som kunde hjälpa Emma och då rekommenderade han mig, säger Paulina.

Gretzky lyfter Stanley Cup-pokalen 1984.Foto: LARRY MACDOUGALL / AP TT / NTB SCANPIX

Satte sig på planet till Los Angeles

Paulina Wulcan tvekade inte en sekund när hon fick förfrågan och strax före december 2018 satt hon på ett plan till Los Angeles.

– Jag trodde aldrig att det skulle bli av och när jag satt på flygplanet var det otroligt. Jag var väldigt nervös innan då jag aldrig hade pratat med dem eller sett dem innan, berättar hon och fortsätter:

– Men de är väldigt jordnära och ödmjuka människor. Jag får umgås med dem på fritiden och får ta del av deras vardag och liv.

Paulina tillsammans med Emma Gretzky.Foto: PRIVAT

Hur har det varit att byta tillvaro från Mariestad till Los Angeles?

– Det är ingenting man är van vid direkt. Stort hus, fina bilar och ett sjukt fint område med andra häftiga människor som bor där. Det är jättehäftigt så klart.

När Paulina Wulcan åkte till USA första gången stannade hon tre veckor och fick sedan åka tillbaka för att avsluta en tenta. Men familjen och Emma fattade ett stort tycke för henne – och ville ha tillbaka henne direkt.

– De ville att jag skulle komma tillbaka så fort tentan var klar. Det är ett kvitto på att man sköter sig och att familjen faktiskt tycker om en, säger Paulina.

Paulina och Emma fystränar tillsammans – på Kobe Bryants gym.Foto: PRIVAT

Vill stanna längre

I januari 2019 åkte hon tillbaka för andra gången och var där i två månader tills hennes visum tog slut. Efter att ha varit hemma i tre veckor reser hon nu tillbaka till familjen för att vara där i tre månader.

– Det känns jättekul att få göra det här och förhoppningsvis kan vi lyckas få till ett arbetsvisum så jag kan få vara hos dem ännu längre, säger Paulina.

Paulina Wulcan har själv vuxit upp med att spela tennis och har även tävlat. Nu ägnar hon sig dock helhjärtat åt att utveckla Emma Gretzky. 

Paulina Wulcan och Emma Gretzky i en dubbeltävling i Santa Monica.Foto: PRIVAT

Men planerna på att återuppta sin egen karriär finns fortfarande.

– Just nu är fokus helt på Emma men vi spelar ju mot varandra när vi tränar. Tanken är att jag ska börja tävla igen när Emma är tillräckligt gammal för att tävla i samma tävlingar, säger hon.

 

LÄS MER: Gretzky köper hus i Kalifornien – tjänar miljoner