Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Sverige – avslöjar nu planen: ”Betalar inget”

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Leo Borg, 17, lämnar Stockholm.

Nu ska han varva boende i Göteborg med spel på Rafael Nadals akademi i Spanien.

– Jag tackar så jättemycket för möjligheten. Jag betalar inget för att gå där, säger han till GP.

För några veckor sen skrev SportExpressen om den svenske tennistalangens flytt till Spanien. Leo Borg, 17, hade blivit erbjuden en plats i världstvåan Rafael Nadals akademi på Mallorca.

En möjlighet omöjlig att tacka nej till.

– Vi kände bara ”Wow!”. Det här är en enorm möjlighet, sa Rickard Billing, Borgs förre tränare i Stockholmsklubben KLTK, då.

I en intervju med GP berättar nu Borg, som är Sverigetvåa i sin åldersklass, att han dessutom kommer att bo i Göteborg, där han bland annat tränar med landets bäste 17-åring, Måns Dahlberg i GLTK.

– Min bas kommer att vara här. Sedan kommer jag vara i Spanien rätt mycket också. Jag satsar på att vara där två veckor per månad. Då bor du på akademin, säger Borg till tidningen.

Han siktar på att så småningom ta en plats i Davis Cup-laget och för att utvecklas ännu mer kommer Leo Borg spela mindre juniortennis än tidigare. Nu är det fokus på ATP och Challenger-touren, som han fick chansen att debutera i under vintern.

Leo Borg avslöjar detaljerna bakom flytten

Vem som är hans idol? Rafael Nadal.

– Han frågade om jag ville komma dit och spela lite – och det vill jag jättegärna göra! Det var ett enkelt beslut att åka dit. Jag tackar så jättemycket för möjligheten. Jag betalar inget för att gå där. Han har alltid varit min idol! Men han är inte där så många veckor på ett år, för han åker ju själv runt och tävlar i världen, säger han.

Precis som sin pappa, elvafaldige Grand Slam-vinnaren Björn Borg, är det den dubbelhandade backhanden som är favoritslaget.

Och på kroppen sitter Fila-kläderna, samma märke som den 63-årige ikonen bar under sin karriär.

Men på tennisplanen har den äldre Borg inte en chans mot sonen. Det blir utklassning, enligt Leo.

– Ja, faktiskt! Jag slår honom, tyvärr. Han är gammal nu, säger Leo Borg och skrattar.

– Han spelar inte lika mycket, men han spelar med ett riktigt racket i alla fall ...

 

Björn Borg om sonens framtid - intervju från när Leo var 13 år gammal