AIK ställs mot Tenhult i Svenska cupen i helgen. Foto: Tomas LeprinceAIK ställs mot Tenhult i Svenska cupen i helgen. Foto: Tomas Leprince
AIK ställs mot Tenhult i Svenska cupen i helgen. Foto: Tomas Leprince
Elmiahallen i Jönköping. Foto: PrivatElmiahallen i Jönköping. Foto: Privat

Elmiahallen i Jönköping.

 Foto: Privat
Pierre Henriksson, pressansvarig i Tenhult. Foto: PrivatPierre Henriksson, pressansvarig i Tenhult. Foto: Privat

Pierre Henriksson, pressansvarig i Tenhult.

 Foto: Privat
Foto: Nils Petter Nilsson/OmbrelloFoto: Nils Petter Nilsson/Ombrello
 Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello

Tar emot AIK: "Största matchen i vår historia"

Publicerad

De är vana vid att spela sina hemmamatcher inför 80 åskådare.

När division 2-laget Tenhult på söndag tar emot AIK blir det inför en helt annan inramning.

Men klubben räds inte utmaningen.

– Det är den största matchen hittills i vår historia – men bollen är rund, poängterar Tenhults pressansvarige Pierre Henriksson.

Genom att slå ut Mjällby i höstas tog sig division 2-laget Tenhults IF till Svenska cupens gruppspel – och hamnade i en grupp med AIK, Falkenberg och Varberg.

Öppningsmatchen i söndags slutade 0–2 mot Falkenberg.

Men den gav mersmak.

– I en halvtimme var vi faktiskt klart bättre och hade 4–0 i hörnor, men de gjorde mål på sin första målchans – det gjorde inte vi. Det är väl det som brukar vara skillnaden mellan divisionerna, säger Pierre Henriksson, pressansvarig i Tenhult.

Spelas inomhus

I helgen är det dags för nästa stora utmaning för lilla Tenhult: AIK kommer på besök.

– Det ska bli riktigt häftigt. Det är lätt klubbens största match hittills. Första året vi var i division 2 mötte vi J-Södra och Husqvarna – och då var det runt 1 000 pers på matcherna – men detta kommer att slå det.

Cupmatchen kommer dock inte att spelas på Tenhults riktiga hemmaplan Kabevallen – där laget brukar spela inför 80-90 åskådare – utan inomhus i Elmiahallen i Jönköping.

– Vi funderade på att spela ute, det hade underlättat det mesta, men med tanke på årstiden vågade vi inte ta den risken, säger Pierre Henriksson.

Egen läktare för AIK:arna

I nuläget är drygt 1 500 biljetter sålda till matchen. AIK-supportrarna kommer att stå på en provisorisk bortaläktare med separat ingång och förberedelserna har varit rigorösa.

– Det har varit ett enormt arbete med säkerheten. Det är drygt 850 biljetter sålda på deras sida. Jag skulle tippa att det är några hundra som åker ner från Stockholm.

Hur bra är Tenhult?

– Vår startelva ser riktigt bra och intressant ut, men vi har några spelare borta mot AIK vilket gör att truppen inte är lika bred.

Även AIK får avvara flera nyckelspelare: Stefan Ishizaki, Denni Avdic, Fredrik Brustad och Daniel Sundgren kommer inte till spel i helgen.

Vad tror du om era chanser?

– Det kommer bli skitsvårt, så klart, men bollen är rund och det står 0–0 när matchen börjar, säger Pierre Henriksson.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag