Rasmus Dahlin och Lias Andersson. Foto: Henrik JanssonRasmus Dahlin och Lias Andersson. Foto: Henrik Jansson
Rasmus Dahlin och Lias Andersson. Foto: Henrik Jansson
Svenske förbundskaptenen Tomas Montén. Foto: OLLE WANDESvenske förbundskaptenen Tomas Montén. Foto: OLLE WANDE
Svenske förbundskaptenen Tomas Montén. Foto: OLLE WANDE

Talanghyllningen: "Kan bli komplett"

Publicerad

GÖTEBORG. De spås en lysande framtid och ska leda nya Frölunda kommande säsong.

Men redan nu – efter World Junior Summer Showcase i USA – hyllas talangerna Lias Andersson, 18, och Rasmus Dahlin, 17.

– Jag tror att han kan bli en komplett back, säger svenske förbundskaptenen Tomas Montén om Dahlin.

Backen Rasmus Dahlin slog igenom i SHL förra säsongen och väntas gå tidigt i nästa sommars NHL-draft.

Forwarden Lias Andersson vann SM-guld med HV 71 och skrev sedan på för Frölunda.

Tillsammans är de två av spelarna som har högst förväntningar på sig inför kommande SHL-säsong och när GT tidigare i somras listade de 15 största talangerna i ligan kom de etta respektive tvåa.

Men redan nu inger Dahlin och Andersson respekt – på andra sidan Atlanten.

Efter turneringen World Junior Summer Showcase, som avgjordes i Plymouth, Michigan, i förra veckan, har NHL:s officiella hemsida plockat ut duon som två av spelarna som imponerade mest.

 

LISTA: Här är SHL:s 15 största talanger 

Lias Andersson under måndagens ispremiär i Frölundaborg.Foto: HENRIK JANSSON

"Behöver det ledarskapet"

Lias Andersson gjorde tre mål på fem matcher och Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén ser stor utveckling i den New York Rangers-draftade forwarden.

– Lias var här i fjol och var bra, men han gjorde inte samma intryck som han gör nu. Lias är en spelare som ger allt på isen varje gång. Det är en stor nyckelfaktor för vårt lag. Vi behöver det ledarskapet och den typen av arbetsetik på isen, säger Montén till NHL.com.

 

LÄS ÄVEN: Lias Andersson: "Det är väl ingen hemlighet..." 

Rasmus Dahlin välter däck.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

"Kan bli en komplett back"

Rasmus Dahlin missade slutet av turneringen på grund av sjukdom, men hann innan dess övertyga.

– För oss är han en tvåvägsback. Han kommer alltid att bli igenkänd för sin förmåga att transportera pucken och sin skridskoåkning. Han gjorde en del fina grejer på blålinjen också.

– Men vi känner att i Rasmus har vi en spelare som kan spela i båda ändarna av isen. Han kommer att döda utvisningar, han är jättebra man-mot-man djupt nere i zonen. Jag tror att han kan bli en komplett back, säger Montén.

 

LÄS ÄVEN: Rasmus Dahlins fysiska förvandling 

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag