Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangernas show: ”Kan inte bara köpa spelare”

Johan Sixtensson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Joel Broberg. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Villa Lidköping krossade Sirius med 9-1. 

Och det var talangernas show på hemmais. 

– Man kan inte bara köpa in spelare, säger tränaren Johan Sixtensson. 

Svenska mästarna fortsätter att imponera och har åtta segrar, en oavgjord och en förlust på tio omgångar. Laget toppar tabellen före Edsbyn, och mot offensivt starka Sirius blev det alltså 9-1. 

– Det var skönt. Vi är bra i första halvlek även om vi har lite bekymmer defensivt ett tag. Sirius är giftiga, de är inte blyga och rädda alls utan de kliver fram när det är läge. Det tog nog 20-30 minuter innan vi hade grepp om dem bakåt. Samtidigt brände vi x antal lägen men hade ändå 3-0 i paus, säger Johan Sixtensson. 

– Sen är vi briljanta i början av andra, och sista kvarten är rena uppvisningen med många fina anfall och kombinationer. 

”Egna produkter drar publik”

Och lagets unga spelare var framträdande. Joel Broberg, 19, gjorde två mål, William Arvidsson, 20, två och Albin Thomsen, 18, ett, hans första elitseriemål i Villatröjan. 

– Ett tag hade vi sju egna produkter på banan och det är roligt. Kul att de får visa upp sig inför hemmapubliken. Det finns jättemånga som kommer underifrån och trycker på.  Vi måste ha egna killar, vi kan inte bara köpa in spelare. Egna produkter drar publik och det är också en grej, säger Johan Sixtensson. 

Joel Broberg är visserligen ung men har ändå gjort över 120 A-lagsmatcher. 

– Villa har satsat mycket på ungdomslagen och det har gett resultat. Vi har fått mycket träning och bra träning och man får vara med de äldre. Publiken gillar verkligen när det kommer fram egna produkter, säger Broberg, som fick spela på ny position mot Sirius. 

– Vänsterhalv, det gick riktigt bra faktiskt. Vi spelade bra i dag och var stabila över 90 minuter. Defensiven var prio och när det funkar kommer också offensiven, det gör den alltid med det här laget.