Otto Vallentin, talangen för Smålandsstenar skrev på för Elfsborg. Foto: ELFSBORG
Otto Vallentin, talangen för Smålandsstenar skrev på för Elfsborg. Foto: ELFSBORG

Talangen valde Elfsborg före Manchester City

Publicerad

Han har provtränat i Manchester Citys ungdomsakademi.

Och flera allsvenska klubbar som Malmö FF och IFK Göteborg har jagat honom.

Men Smålandsstenars 15-årige talang Otto Vallentin valde att skriva på för Elfsborg.

– Vi är väldigt glada. Det är bevis för att vi har bra talangverksamhet, säger Tony Lundqvist, sportchef för ungdomarna i Elfsborg.

Otto Vallentin spelar just nu i Smålandsstenars division fyra-lag. Och det är tänkt att han ska fortsätta med det ytterligare ett år.

Men från och med augusti 2018 och tre år framåt ska talangen representera Elfsborg.

Han har skrivit på ett kontrakt som räcker över hela tiden i fotbollsgymnasiet i Borås.

– Vi har jobbat säkert i ett år för att få Otto till oss. Då är det skönt att vi lyckas när konkurrensen är så hård, säger Tony Lundqvist.

Har tränat med Manchester City

Otto Vallentin har trots att han är så ung haft ögonen på sig ett bra tag. 

Redan när han var 13 år debuterade han i moderklubbens A-lag. 

Otto Vallentin, som är en offensiv spelare som både gör mål och spelar fram andra, har varit i holländska Heerenveen, med en lång historia av svenskar i klubben, och tränat med deras U1-lag.

Och han har även kört med Manchester Citys 02-lag.

Dessutom har Malmö FF, IFK Göteborg, Kalmar FF och andra allsvenska klubbar varit efter smålänningen.

Kort väg till A-laget

– Vi har ett bra upplägg med skola och boende. Och förutom att det ofta går bra för våra ungdomslag är det kort väg upp till A-laget. Många unga spelare får chansen att spela i allsvenskan. Flera har dessutom gått vidare ut i Europa, säger Tony Lundqvist.

– Otto har valt oss för att det var det bästa alternativet, det är ett enormt kvitto för talangverksamheten.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag