Mohamed Said ska träna med Real Sociedad. Foto: BILDBYRÅNMohamed Said ska träna med Real Sociedad. Foto: BILDBYRÅN
Mohamed Said ska träna med Real Sociedad. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN

Talangen tränar med spanska storklubben

Publicerad

GÖTEBORG. Mohamed Said, 17, är redan ett namn i Öis-kretsar.

Nu får talangen visa upp sig hos den spanska storklubben Real Sociedad.

–  Det är oerhört inspirerande att en av Europas bästa akademier vill se och testa en av våra framträdande unga spelare, säger Örgrytes akademichef Niklas Allbäck.

Mohamed Said.Foto: BILDBYRÅN

Mohamed Said var oprövad i superettasammanhang när han byttes in i den högdramatiska kvalreturen mot Mjällby och såg till att Öis hängde kvar i Sveriges näst högsta serie. Han kom in i den 58:e minuten, nickade in 1–1 elva minuter senare och satte sedan 2–1 via en motståndare.

– Jag tänkte "Nu är det dags, nu ska jag visa vad jag kan". Jag gjorde allt jag kunde, sa en lyrisk Said efter kvaldramat.

Innan dess hade 17-åringen bara gjort ett inhopp i superettan – då fick han spela fem minuter mot Syrianska.

 

LÄS MER: Öis kvar i superettan efter jättedramat

"Utbyte av erfarenheter"

Att Mohamed Said är en stor talang visste de flesta i Örgryte – men efter sina två mål i kvalet mot Mjällby fick betydligt fler i fotbolls-Sverige upp ögonen för honom.

Nu åker den 17-årige anfallaren till Baskien för att träna med Real Sociedads U19-lag den 11-22 december. Det som ett led i det samarbete som Öis inledde med den spanska La Liga-klubben för två år sedan.

– Det är oerhört inspirerande att en av Europas bästa akademier vill se och testa en av våra framträdande unga spelare. Samarbetet ska ju vara just ett utbyte av erfarenheter och möjligheter för båda klubbarna. Att unga talangfulla spelare hos oss får denna möjlighet är en del i det stora hela, säger Öis akademichef Niklas Allbäck till klubbens hemsida.

Mohamed Said skrev i september A-lagskontrakt med Örgryte, ett avtal som sträcker sig över nästa säsong, och i somras blev han för första gången uttagen till P17-landslaget.

 

Fakta: Mohamed Said

Född: 10 januari 2000 i Somalia.

Position: Anfallare/ytter.

Klubbar: Kållered, Gais, Öis.

Kontrakt: 2018.

 

https://twitter.com/OrgryteFotboll/status/929363895000752129
Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag