Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Talangen tränar med spanska storklubben

Mohamed Said ska träna med Real Sociedad. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Mohamed Said, 17, är redan ett namn i Öis-kretsar.

Nu får talangen visa upp sig hos den spanska storklubben Real Sociedad.

–  Det är oerhört inspirerande att en av Europas bästa akademier vill se och testa en av våra framträdande unga spelare, säger Örgrytes akademichef Niklas Allbäck.

Mohamed Said. Foto: BILDBYRÅN

Mohamed Said var oprövad i superettasammanhang när han byttes in i den högdramatiska kvalreturen mot Mjällby och såg till att Öis hängde kvar i Sveriges näst högsta serie. Han kom in i den 58:e minuten, nickade in 1–1 elva minuter senare och satte sedan 2–1 via en motståndare.

– Jag tänkte "Nu är det dags, nu ska jag visa vad jag kan". Jag gjorde allt jag kunde, sa en lyrisk Said efter kvaldramat.

Innan dess hade 17-åringen bara gjort ett inhopp i superettan – då fick han spela fem minuter mot Syrianska.

 

LÄS MER: Öis kvar i superettan efter jättedramat

"Utbyte av erfarenheter"

Att Mohamed Said är en stor talang visste de flesta i Örgryte – men efter sina två mål i kvalet mot Mjällby fick betydligt fler i fotbolls-Sverige upp ögonen för honom.

Nu åker den 17-årige anfallaren till Baskien för att träna med Real Sociedads U19-lag den 11-22 december. Det som ett led i det samarbete som Öis inledde med den spanska La Liga-klubben för två år sedan.

– Det är oerhört inspirerande att en av Europas bästa akademier vill se och testa en av våra framträdande unga spelare. Samarbetet ska ju vara just ett utbyte av erfarenheter och möjligheter för båda klubbarna. Att unga talangfulla spelare hos oss får denna möjlighet är en del i det stora hela, säger Öis akademichef Niklas Allbäck till klubbens hemsida.

Mohamed Said skrev i september A-lagskontrakt med Örgryte, ett avtal som sträcker sig över nästa säsong, och i somras blev han för första gången uttagen till P17-landslaget.

 

Fakta: Mohamed Said

Född: 10 januari 2000 i Somalia.

Position: Anfallare/ytter.

Klubbar: Kållered, Gais, Öis.

Kontrakt: 2018.

 

https://twitter.com/OrgryteFotboll/status/929363895000752129

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!