Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Talangen tokhyllas efter Blåvitt-debuten

Efter segern mot Helsingborg hyllas Lawson Sabah, 19 (t.v). Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Första allsvenska matchen från start och stående ovationer.

Efter segern mot Helsingborg hyllas Lawson Sabah, 19.

– Han var fantastisk och gjorde saker man inte sett på Gamla Ullevi på många år, säger Mattias Bjärsmyr, 30.

Han fick chansen i Sebastian Erikssons frånvaro (avstängd) – och tog den. Lawson Sabah vann boll, spelade enkelt och löpte över stora ytor när IFK Göteborg 2-0-slog Helsingborg.

Lennartssons uppmaning

– Jag blev överraskad när Jörgen (Lennartsson) sa att jag skulle starta. Men jag har väntat länge på den här chansen och han visste att jag skulle vara redo. Det var en bra match. Jag gör det bra, men måste göra ännu mer och jobba på mina svagheter. Som positionsspelet, säger 19-åringen.

Vad sa Jörgen till dig före avspark?

– Ta det lugnt med tacklingarna.

Lawson Sabah, som trots tränarens uppmaning drog på sig en varning, tog plats på det centrala mittfältet bredvid stjärnan Mads Albaek. Dansken har tagit på sig en papparoll för Sabah och landsmannen Prosper Kasim.

– Det var fantastiskt att spela med honom. Han säger alltid vad jag ska göra och inte göra. Mads är till stor hjälp och är mer än en bra kompis, han är som en pappa.

Mads Albaek:

– Jag tar hand om afrikanerna, de kommer från helt andra villkor. Vi tar en sväng på stan och jag har bjudit hem dem på middag. Så att de känner sig välkomna och har det bra här i Sverige. Och jag tänker åka till Ghana på semester och hälsa på, det lovar jag. Får se när vi kan lösa det bara.

"Jävligt kul att se

Efter 73 minuter bytte Lennartsson ut tonåringen, som fick stående ovationer av Gamla Ullevi.

– Sabah är en stor talang och gjorde det bra i dag. Fint av publiken att hälsa honom välkommen, fortsätter Albaek.

IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr öste beröm över Lawson efteråt.

– Han gör en fantastisk match. Visst, han har lite problem med de defensiva positionerna, men det kommer med speltiden. Vi fick se saker man inte sett på Gamla Ullevi på många år. Han tog bollen och sprang förbi flera spelare. Jävligt kul att se. Han påminner lite om May Mahlangu men är inte lika offensiv och kanske ännu bättre än Mahlangu i defensiven, säger Bjärsmyr.

Tack vare segern hakar IFK Göteborg på topplagen och är två poäng bakom trean AIK. Nu väntar ett två veckor långt landslagsuppehåll.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!