Isak Jansson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNIsak Jansson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Isak Jansson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Blåvitts nye huvudtränare Poya Asbaghi. Foto: TOMMY HOLL / IBLBlåvitts nye huvudtränare Poya Asbaghi. Foto: TOMMY HOLL / IBL
Blåvitts nye huvudtränare Poya Asbaghi. Foto: TOMMY HOLL / IBL

Talangen provtränar – med IFK Göteborg

Publicerad

GÖTEBORG. IFK Göteborg har haft ögonen på Isak Jansson, 15, sedan en tid tillbaka.

Nu har talangen från Skene bjudits in till provträning med Blåvitt.

Han får sällskap av dansken Mikkel Wohlgemuth, 22.

GT har tidigare berättat om IFK Göteborgs intresse för Isak Jansson. 

Den 15-årige mittfältstalangen, som är ungdomslandslagsman, har tränat med Blåvitt under 2017 och spelat matcher med klubbens U21-lag.

– Det är en spelare som vi har följt under ganska många år och som vi känner att vi väldigt gärna skulle knyta till oss. Han har det mesta: bra spelförståelse, är klok och väldigt tidig med allt om man tänker på att han är född -02. Han kan spela på många positioner, sa Blåvitts akademichef Jonas Olsson till GT i somras.

 

LÄS MER: Blåvitt i dragkamp om 15-åringen

Två provspelare

Men enligt uppgifter till GT är Blåvitt inte ensamma om att vara intresserade av Skenesonen – även klubbar som Elfsborg, Kalmar, AIK och Häcken har ögonen på talangen. Nu bjuder IFK in honom till provträning under nye tränaren Poya Asbaghis ledning i dag och i morgon.

Blåvitt kommer samtidigt att låta dansken Mikkel Wohlgemuth visa upp sig. Den 22-årige mittfältaren tillhör HB Köge i danska division 1 och har ett antal ungdomslandskamper på meritlistan. Han finns med på Blåvitts träningar i dag, i morgon och på torsdag.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag