Daleho Irandust har tagit över Alexander Farnerud som offensiv spelmotor. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Daleho Irandust har tagit över Alexander Farnerud som offensiv spelmotor.  Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Talangen imponerar – framför storklubbarna

Publicerad

Daleho Irandust, 19, går från klarhet till klarhet. 

Och mot Elfsborg satt klubbar som Ajax, PSV och AZ Alkmaar på läktaren. 

– Om jag ska flytta i sommar får jag ta med mig morsan, säger BK Häcken-talangen. 

Elfsborg gjorde två självmål när BK Häcken vann med 5-0 på hemmaplan. 

– Det här var bland det sjukaste jag varit med om. Jag lider lite med Gojani (Robert) som gjorde det första självmålet och sen blev utvisad. Efter det gör vi 2-0 och då är det jävligt svårt för dem, och sedan gör de ett självmål till. Jag lider lite med dem, säger den offensive mittfältaren Daleho Irandust. 

– Trots att de lägger sig lågt skapar vi oerhört mycket. Jag själv har jävligt många chanser men bollen vill inte in. 

19-åringen har startat sex av åtta matcher den här säsongen och har vuxit ut till en nyckelspelare. 

– Det börjar gå uppåt. Trelleborg... jag snäppade upp mig lite och i dag kändes det lite bättre. 

”Har ingen aning”

På läktaren satt klubbar som Ajax, AZ Alkmaar och PSV Eindhoven. Enligt GT:s uppgifter är Irandust en av spelarna på deras agenda. 

– Helt ärligt har jag ingen aning om det. Jag tänker inte på det. Det är första gången jag hör det, men kul att höra förstås. Jag spelar min fotboll. Tycker de att jag är bra blir jag glad. 

Är du redo att ta nästa steg i sommar om det blir aktuellt? 

–Jag måste ta med mig morsan i så fall, haha. Jag är mammas pojke. Om det kommer något bud får jag se. Planen är inte att flytta utomlands nu, men det är inte 100 procent att jag inte flyttar. Jag har 3,5 år kvar på mitt kontrakt här så det är ändå stor chans att jag stannar, säger Irandust. 

Sportchefen Sonny Karlsson:
– Jag har koll på att klubbar är här. Holländarna brukar komma vid den här tiden på året, men jag vet inte vem de tittar på. Mn jag kan ju tänka mig att det är de unga spelarna, som Daleho och Joel (Andersson, högerbacken). 

Har ni fått något bud på någon spelare?
– Nej, det har vi inte. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag