Lias Andersson satte det avgörande 2–1-målet mot Gap. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Lias Andersson satte det avgörande 2–1-målet mot Gap. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Talangen avgjorde – Frölunda vann igen

Publicerad

Sex segrar.

Frölunda förblev obesegrade i gruppspelet i CHL.

Laget avslutade med en 3–1-seger borta mot franska Gap.

För ett Frölunda som redan säkrat gruppsegern i grupp H så var den avslutande matchen borta mot franska Gap utan resultatmässig betydelse.

Göteborgarna valde också att låta ett gäng ordinarie spelare stanna hemma – medan ett antal juniorer fick chansen.

Backarna Jonathan Sigalet, Adam Almquist och John Nyberg saknades. Medan Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson, Sean Bergenheim, Mats Rosseli Olsen, Ryan Lasch och Pathrik Westerholm var frånvarande på forwardssidan.

Men trots att Frölunda ställde upp med ett långt ifrån ordinarie lag så lyckades man likväl vinna den sista matchen.

Lias Andersson avgjorde

Gap gjorde matchens första mål efter drygt 14 minuter men Frölunda replikerade genom Rasmus Dahlin i andra perioden.

Lias Andersson blev matchhjälte när han framspelad av Victor Olofsson och Max Friberg satte det avgörande 2–1-målet. 

Pontus Widerström sköt senare in 3–1 i tom målbur.

Vilka som Frölunda kommer att ställas mot i åttondelsfinalen avgörs på fredag då CHL:s slutpelslottning äger rum i Helsingsfors.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag