Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Talangen är hemma: ”Blivit lite bortskämd”

Publicerad

Efter Blåvitts kryss mot Halmstad i måndags blev det officiellt.

Talangen Billy Nordström kallas hem från Varberg – och blir lagets enda naturliga vänsterback.

– För mig är det en konkurrenssituation, säger han.

Billy Nordström har under våren startat 13 matcher i Varberg i superettan och har imponerat. Så till den grad att sportchef Mats Gren och IFK Göteborg bestämt sig för att kalla hem sin spelare för höstsäsongen.

– När jag pratade Mats och han frågade mig om jag ville tillbaka blev det en morot för mig att prestera, berättar han.

Blåvitt har inte haft någon naturlig vänsterback i truppen sedan Scott Jamieson för ett par veckor sedan flyttade hem till Australien. Den största delen av säsongen så här långt har innermittfältaren Sebastian Eriksson vikarierat på positionen. Men i takt med att Mads Albaek lämnar är det inte omöjligt att Eriksson återgår till sin ordinarie position.

”Inga garantier om speltid”

– Indikationen som jag har fått är att de vill ha mig i truppen. Sen har jag inte fått några garantier om speltid och det har jag inte krävt heller. För mig är det en konkurrenssituation, säger Nordström som berättar om en skön känsla att vara tillbaka på Kamratgården igen.

– Jag har kommit in i det ganska snabbt. Det är David (Boo Wiklander) och Mix (Diskerud) som jag inte träffat så mycket. Men i övrigt är det samma gamla sköna stämning och samma gamla väggar, säger han.

Vad tycker du att tiden i Varberg har gett dig?

– Jag skulle säga att jag gått från att vara junior till en senior. Jag har fått mer speltid och försökt utvecklats defensivt. Matchrutinen har hjälpt mig.

– Här blir man kanske lite bortskämd med anläggningen och allt. I Varberg har man fått sköta sig själv lite mer. Det har varit bra för mig som har varit och sprungit här sedan jag var 15 år, säger han.

”Samma situation i Varberg”

Att komma till Blåvitt i det här läget, när laget har gått så tungt, har han inga problem med.

– Det var samma situation som i Varberg egentligen, de ligger inte heller så bra till i superettan. För mig spelar det ingen roll. Det jag kan påverka är hur jag kan träna och hur jag kan visa upp mig. Stämningen i laget är det inget fel på, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag