Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Talade ut – om stora konflikten

Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: BILDBYRÅN
Gustav Engvall. Foto: BILDBYRÅN

ARLANDA. Gustav Engvall och IFK Göteborgs sportchef Mats Gren hamnade i en öppen konflikt.

Nu är den 21-årige anfallaren aktuell för en återkomst i Blåvitt – och enligt GT:s uppgifter har parterna talat ut.

– Det är utrett, säger Mats Gren som samtidigt bekräftar kontakt med Bristol City.

Gustav Engvall i Blåvitt-tröjan. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Gustav Engvall, 21, fick sitt stora genombrott i IFK Göteborg innan han lämnade klubben för engelska Bristol City sommaren 2016. Men tiden i England har varit tuff för anfallstalangen och förra säsongen var han utlånad till allsvenskan – men inte till Blåvitt utan till konkurrenten Djurgården, vilket förvånade många.

Bakgrunden var att Gustav Engvall knappast fick ett harmoniskt avslut på sin tid i Göteborg och i slutet av november förra året stod det klart att Engvall stämmer Blåvitt. 21-åringen anser att klubben är skyldig honom pengar efter övergången till Bristol City sommaren 2016.

I förra veckan kunde GT avslöja att Blåvitt vill ha Engvall igen och att parterna förhandlar om en övergång. Enligt GT:s uppgifter ska den ekonomiska tvisten inte utgöra ett hinder för en eventuell övergång denna gång utan behandlas som ett separat ärende. Aftonbladet har uppgett att även Djurgården ute efter anfallaren.

Engvall i Dif-tröjan. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

LÄS MER: Därför är Engvall och Blåvitt i tvist

”Var ett stort missförstånd”

Nu bekräftar Blåvitts sportchef Mats Gren kontakt med Bristol City.

– Gustav vill ju bort från Bristol, det har han inte gjort någon hemlighet av. Och Bristol vill gärna låna ut honom så att han får spela. Men sedan är allt en budgetfråga. Jag hörde mig för om hur det skulle se ut, men det är ju ”way out” där vi kan vara med…

Samtidigt säger Gren att han och Gustav Engvall har talat ut om konflikten där Engvall bland annat kallade Gren för lögnare.

– Oh ja, oh ja, det är utrett. Det var ett stort missförstånd från början och jag har inte hetsat upp mig så mycket över det. Men som Gustav såg på det kan jag förstå att han blev sur och förbannad. Hos mig har det aldrig varit ett problem. Vi har rett ut allt och det är bra för Gustav, det är bra för IFK och det är bra för alla, säger Mats Gren.

Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

LÄS MER: Engvall kan återvända efter tvisten

”Det är livets gång”

Han verkar vara sugen på att komma tillbaka – är det den indikationen du har fått också? 

(Gren nickar till svar.) 

– Vi har letat efter en anfallare i månader, men det är inte lätt att lösa. Flera har tackat nej av olika orsaker, och några har varit för dyra. Vi håller fortfarande på med ett par och kollar om det går att lösa, säger Blåvitts sportchef och fortsätter:

– Men vi vill inte kasta ut för mycket pengar på ett lån där vi inte har någon option, för då blåser vi bort rätt mycket pengar på några månader. De pengarna kanske vi behöver längre fram för att ta in någon på ett längre avtal. Det är en jävla balansgång. 

Gren är tydlig med att han inte är ute efter att bredda truppen – utan det är spets som gäller i så fall. 

– Plockar vi in någon hamnar någon annan på bänken, det är livets gång. Det som är viktigt nu är att få in någon som är bättre än det vi har, och vi har ändå två bra anfallare. Den är inte lätt heller. Och det handlar ju bara om två månader innan sommaruppehållet. Det är elva matcher, de är viktiga, men vi har 19 på hösten.

Blåvitts förhoppning är att Bristol City väsentligt sänker sina ekonomiska krav för att låna ut Gustav Engvall. 

 

LÄS MER: Asbaghis svar på värvningssnacket