Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Taco" Svensson bjuder på sig själv

Här poserar Anders "Taco" Svensson framför en tacohylla.Foto: ERIK SJÖLIN/ELFSBORG
Den 31 oktober spelar Anders Svensson sin sista match för Elfsborg.Foto: Johan Bernström

Han kallas redan för "Taco-Anders".

Nu bjuder Elfsborgsstjärnan Anders Svensson, 39, på sig själv inför sin sista match i klubben – genom att posera vid en matbutiks texmex-hörna.

– Han har betytt oerhört mycket för oss som spelare, frontfigur och ikon, säger Karl Åkerström på Elfsborgs medieavdelning.

Efter en lång och framgångsrik tid i Elfsborg tar historien snart slut för Anders Svensson, 39. I alla fall för den här gången.

Den 31 oktober gör han sin sista match i Boråsklubben – något som Elfsborg kommer att uppmärksamma med #densistastriden.

Nu väljer en av Borås matbutiker att hylla Svensson – med en egen texmex-hörna. Det är något som mittbacken själv har uppmärksammat genom att på Facebook posera bland tortillabröden och salsasåserna.

– Han brukar bjuda på sig själv, säger Karl Åkerström på Elfsborgs medieavdelning.

"Hjälpt Elfsborg på alla sätt"

Vad har han betytt för Elfsborg?

– Oerhört mycket, inte minst sportsligt. Hans omtalade vinnarskalle har drivit laget och föreningen framåt. Redan året efter han kom (2005. reds.anm) vann vi guld. Det var ett stort statement att ta hem honom och Mattias Svensson. Som spelare, frontfigur och ikon har han hjälpt Elfsborg på alla sätt.

Mer konkret. På vilket sätt?

– Han har spelat i Elfsborg och samtidigt varit given i landslaget. Han har varit som en diamant som aldrig upphört att fascinera. På många bortamatcher har många kommit för att kolla på Anders Svensson.

"Kommer bli mycket känslor"

Hur kommer ni hylla han och Klarström 31 oktober?

– Vi kommer att göra det på ett värdigt sätt. Båda spelarna ser fram emot matchen och vill avsluta på bästa sätt, säger Karl Åkerström och fortsätter:

– Men det kommer att bli mycket känslor. Från alla håll.

Fotnot: Även Andreas Klarström gör sin sista match i Elfsborg den 31 oktober. Följ nedräkningen genom att tagga #densistastriden.