Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s plan för finalen – inför tomma läktare

Villa Lidköping möter Edsbyn i herrarnas bandyfinal på lördag.Foto: ULF PALM / TT

Nästan all idrott är uppskjuten eller spelas utan publik. 

Men på lördag är det SM-final i bandy – och då hoppas SVT på extra många tv-tittare. 

– Det kanske finns ett sug efter sport generellt sett, säger projektledaren Max Bursell. 

Coronaviruset påverkar hela samhället. Lördagens SM-finaler i bandy på Studenternas IP i Uppsala brukar vara en folkfest, men den här gången spelas matcherna utan åskådare. 

– Det blir lite annorlunda så klart men vi försöker gör det bästa av situationen och har samma bemanning som vanligt. Normalt hade bandyn legat insprängd i Vinterstudion, men nu när det inte körs skidor så får bandyn stå separat för sig själv, säger SVT:s projektledare Max Bursell. 

SVT:s projektledare Max Bursell.Foto: Sven Oluf Jensen / SVT

Fått göra en rad förändringar

Tv-kanalen har fått göra en rad förändringar den senaste tiden och har en hektisk vår framför sig.

– Det är lite turbulent, framför allt de två sista helgerna med Vinterstudion. Det skulle ha varit fullspäckade dagar med sport från tidig morgon till klockan åtta på kvällen, men man har bara fått sitta och ställa in sändningar som vi hade planerat. Men det finns större problem än så i samhället. För oss blir det rörigt på kort sikt, men när det kommer besked om de större turneringarna som påverkar den inhemska idrotten får vi göra en ny plan, fortsätter Bursell.

”Kanske finns ett sug efter sport”

Damfinalen mellan Skutskärs IF och Västerås SK startar 10.30 medan herrarna (Edsbyns IF mot Villa Lidköping BK) kör i gång 15.15. 

Med tanke på att det knappt sänds någon livesport nu, tror ni på extra många tittare på bandyfinalerna? 

– Svårt att säga, men det kanske finns ett sug efter sport generellt sett och det är ju mindre konkurrens, men samtidigt har folk tankarna på annat som pågår i livet. Det är en annorlunda situation. I tuffa tider brukar ju folk normalt samlas kring idrotten, men det är svårt för sporten att ta den rollen den här gången, säger Max Bursell.