Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilen: ”Det är synd om henne”

Staffan Lindeborg.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sarah Sjöström.
Foto: OLLE SPORRONG

Förre tv-kommentatorn Staffan Lindeborg har följt Sarah Sjöström genom hela hennes karriär.

I går var han hemma hos den nyopererade simstjärnan och lämnade över en blomma och tog en fika.

– Sarah var på gott humör, hon är fantastisk. Men det blir en lång och annorlunda resa mot ett eventuellt OS i Tokyo, säger Lindeborg.

Sarah Sjöström och Staffan Lindeborg är just nu med och tävlar i Alla mot alla med Filip och Fredrik i Kanal 5.

– Sarah ringde i höstas och frågade om jag ville tävla tillsammans med henne. Eftersom hon har underlättat mitt jobb så mycket sedan hon slog igenom 2008 sa jag ja direkt, säger Lindeborg.

De matcher som visas nu har spelats in i förväg och påverkas inte av att Sarah Sjöström i lördags halkade och fick en fraktur på armbågen.

– Det är så synd om henne. I lördags noterade hon en tid på 50 frisim som var bättre än den hon hade vid OS i Rio, trots att hon inte är toppad. Och några timmar senare halkar hon ute, säger Staffan Lindeborg.

Träffats mycket under inspelningarna

Den förre tv-mannen var på plats i holländska Eindhoven 2008 när 14-åriga Sarah Sjöström vann 100 meter fjäril och följde henne i nästan alla stora mästerskap tills han slutade på tv-sporten 2018.

– Det blev ibland någon lunch eller fika i samband med tävlingar, men vi umgicks inte mycket privat. Det var först i samband med tv-inspelningarna av Alla mot alla, som vi började umgås mer. Vi har träffats mycket under tv-inspelningarna, ätit middagar och så, säger Lindeborg.

Därför var det naturligt för honom och hans sambo Orasa Siwakas att åka hem och hälsa på Sarah Sjöström i går i samband med ett Stockholms-besök.

Fick känna på guldet

Naturligtvis pratade de om ett eventuellt OS.

– Hon är redan inställd på att det ska gå, att hon är återställd till dess. Hon har väldigt bra hjälp av SOK, får träffa en fysioterapeut varje dag, berättar han.

I Sarah Sjöströms lägenhet fick Staffan Lindeborg se något som han aldrig har sett förut: OS-guldet från Rio 2016. 

– Jag var inte i Rio eftersom SVT inte hade sändningsrättigheterna. Nu fick jag känna på guldmedaljen, den är tung. Jag hoppas att hon kan vinna ytterligare sådana, säger Staffan Lindeborg.