Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensson sugen på revansch mot Örebro

Anders Svensson är revanschsugen men hyllar Örebro-laget.
Foto: Jörgen Jarnberger

Semifinalen mellan Örebro SK och IF Elfsborg på söndag blir ett riktigt revanschmöte. Senaste gången lagen möttes blev slutresultatet 5–1 till Örebro. Nu har Elfsborg chansen både till revansch och med lite tur säkras platsen i Europa League redan på söndag.

– Jag möter hellre IFK Göteborg i finalen. Vinner de på lördag och vi på söndag så är Europa League platsen säkrad, säger IF Elfborgsspelaren Lasse Nilsson. Anders Svensson har tidigare berättat för GT att han också helst ser att finalen blir mot Blåvitt.

– Det blir alltid bra matcher mot IFK, en final på en fullsatt Borås Arena eller ett fullsatt Gamla Ullevi med Europa platsen säkrad hade varit skönt.

Lasse Nilsson som själv tidigare avgjort två cupfinaler vill egentligen inte prata för mycket om en eventuell final utan fokuserar hellre på söndagens semifinal.

– Det är fullt fokus och jag ser fram emot att få spela, säger han.

När IF Elfsborg mötte Örebro SK senast var Lasse Nilsson inte med men före detta landslagsspelaren Anders Svensson minns matchen.

– Vi har ju lite mardrömstänk sedan förra gången, 1–5 eller vad det blev. Vi fick en mardrömsstart med 0–2 tidigt.

Både Anders Svensson och Lasse Nilsson tror att det blir en tuff match på söndag men Anders Svensson är revanschsugen.

– De är skickliga på att försvara sig, det såg vi mot Malmö med. De är bra, duktiga, kvicka spelare i omställningarna så vi måste ha rätt balans i laget. Det är klart vi är sugna på att göra en bättre insats än vi gjorde i höstas, säger han.

Lilla sista fattas

Matchplanen på söndag är framför allt att få det egna spelet att fungera och att inte sätta allt för hög press under inledningen av matchen.

– Vi behöver variera passningsspelet och sen får vi inte bli för påverkade av vad Örebro gör, säger Lasse Nilsson.

IF Elfsborg tar med sig några lärdomar ifrån matchen mot Hammarby i kvartsfinalen.

– Det är det där lilla sista som fattas, för vi måste bli mer effektiva. Det är det som har varit dilemmat, vi har skapat mycket chanser men vi behöver sex chanser för att göra ett mål och det håller inte. Det är väl det enda som är lite oroande, säger Anders Svensson.