Boman: "Är lite chockad"

Mikael Boman kan lämna Blåvitt.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Mikael Boman, 29, kan lämna IFK Göteborg.

Enligt Fotbollskanalen har svenskklubben Panathinaikos visat intresse för Blåvitt-anfallaren.

– Jag är lite chockad, säger Boman till GT. 

Mikael Boman sitter på ett utgående kontrakt med IFK Göteborg. Efter tre säsonger i klubben kan den 29-årige anfallaren nu lämna Blåvitt.

Enligt Fotbollskanalen, som hänvisar till grekiska uppgifter, har Panathinaikos visat intresse och hört av sig till anfallaren.

Den grekiska storklubben – med svenska spelare som Oscar Hiljemark, Niklas Hult, Mattias Johansson och Guillermo Molins – har haft en besvärlig säsong och utöver sportslig kräftgång (elfteplats i ligan) dras klubben med ekonomiska problem.

Enligt uppgifter överväger några av lagets svenskar dels att stämma klubben och dels att försöka flytta i vinter.


LÄS MER: Vägrar betala löner – svenskarna kan flytta

Vill värva fysiska spelare

Nyligen gick lagets tränare Marinos Ouzounidis ut och sa att han i januari vill värva fysiska spelare – men att klubben inte kan handla för stora summor. Mikael Bomans övergång skulle vara gratis eftersom hans kontrakt med Blåvitt alltså går ut.

Själv är anfallaren, som är på Kanarieöarna på semester, tagen på sängen av uppgifterna. 

– Jag låg på stranden när jag fick ett sms av brorsan som frågade om det stämde. Jag själv har ingen aning alltså. Jag vet i fasen var detta kommer ifrån och därför är jag inte så exalterad över det heller. 

Men Panathinaikos skulle förstås vara intressant? 

– Det är ju en storklubb, men det blir fel att spekulera. Jag har varit öppen med att jag vill komma ut och testa något, men vet inte så mycket i nuläget. Jag läste att Panathinaikos ville ha in lite fysik i laget, men blev ändå lite chockad när jag såg artikeln om mig. 

Inget annat nytt om framtiden? 

– Verkligen inte. Det har väl legat nere lite under julen. Familj och vänner frågar, ju men jag vet inte så mycket själv. Jag försöker mer njuta av semestern och så tar mina agenter hand om det andra. 

Boman gjorde åtta mål på 24 matcher i allsvenskan förra säsongen. Han har öppnat för att pröva lyckan utomlands om förutsättningarna är de rätta.

Panathinaikos har positiv erfarenhet av anfallare med förflutet i IFK Göteborg. Marcus Berg gjorde stor succé i klubben innan han såldes till Al Ain i Saudiarabien för runt 30 miljoner kronor i somras.