Christoffer Almstrand Foto: Carl SandinChristoffer Almstrand Foto: Carl Sandin
Christoffer Almstrand Foto: Carl Sandin
Borås Baskets coach Pat Ryan. Foto: Carl Sandin / BildbyrånBorås Baskets coach Pat Ryan. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Borås Baskets coach Pat Ryan.

 Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Svensk elitspelare i basket fast för doping

Publicerad

BORÅS. Borås Baskets Christoffer Almstrand, 26, har haft några tuffa veckor.

En axelskada – och spelförbud efter ett positivt dopingtest.

– Det är inte så att jag har tagit något otillåtet preparat för att bli bättre, säger han.

Christoffer Almstrand, forward i ligalaget Borås Basket, har fått en tillrättavisning av Dopingkommissionen – och får inte spela matcher.

Anledningen?

En blodtrycksmedicin.

– Jag har cystor på mina njurar och behöver därför medicinen. Det är inte så att jag tagit något otillåtet preparat för att bli bättre. Dessutom har min läkare sagt att det var okej att spela med den.

Tagit medicinen i flera år

Det var i mitten av november som en chockad Christoffer Almstrand fick de positiva testsvaren.

– Det var min första dopingkontroll. Jag har spelat med samma medicin i flera år. Min lagläkare kollade också upp att det inte fanns någon liknande medicin som lämpar sig för en idrottare.

Nu inväntar tvåmetersmannen och Borås Basket besked om dispens för medicinen.

– Jag vet inte hur lång tid det tar. Hoppas så snart som möjligt, jag vill ju spela basketmatcher.

"Konstigt om jag inte fick dispens"

Hur bedömer du chanserna till att få dispens?

– De är definitivt goda. Det vore konstigt om jag inte fick det.

För två veckor sedan var olyckan framme ytterligare en gång för Christoffer Almstrand – då han ådrog sig en axelskada som han nu rehabiliterar.

– Så fort den är läkt och dispensen är klar ser jag fram emot att komma tillbaka. Det är tråkigt att sitta vid sidan om.

Tim Öberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag