Svaret: "Inget problem som är större för mig..."

Mattias Nörstebö och Frölundas assisterande tränare Pär Johansson.
Foto: BILDBYRÅN
Efter att ha missat de fem senaste matcherna är nu Mattias Nörstebö åter i spel igen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Inför matchen mot Växjö får Frölunda dubbla förstärkningar.

Både Carl Grundström, 19, och Mattias Nörstebö, 22, är tillbaka efter smällar mot huvudet.

– Kroppen känns över förväntan, säger Nörstebö som missat de fem senaste matcherna.

Det var inför lördagens match mot Skellefteå som Carl Grundström, 19, åkte på en smäll mot käken. Skadan ledde till att han förutom helgens match också tvingades se förlustmötet med Brynäs från sidan.

Men nu är den hårt jobbande forwarden redo igen. Under Frölundas onsdagsträning var han med och körde för fullt med övriga laget.

– Vi kollade och det var ingenting med huvudet utan bara käken som fått sig en smäll. Jag fick vila ett par dagar men nu känns det bra igen, säger 19-åringen.

Men trots att han är matchredo så kommer Grundström att behöva spela med visir och galler de närmsta matcherna.

Carl Grundström.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

”Hoppas inte att det blir länge”

– Jag hoppas att det inte blir så länge. Man har vant sig vid att ha visir nu men det får fungera några matcher. Jag kommer att ta bort det när smärtan lägger sig, säger han.

Men det är inte bara Grundström. Även Mattias Nörstebö är åter i spel igen. Den norske landslagsbacken har missat de fem senaste matcherna på grund av hjärnskakning.

– Kroppen känns faktiskt över förväntan med tanke på att jag inte har tränat på ett tag. Så det ska bli kul att komma i gång igen, säger han.

Hur har det varit att sitta bredvid den här tiden?

– Det har varit tråkigt, jättetråkigt så klart. När laget har vunnit matcher har det känts bättre, givetvis, men mot Brynäs var det tyngre. Det är jobbigt att inte kunna påverka, säger han. 

Mattias Nörstebö.
Foto: BILDBYRÅN

LÄS MER: Bakslaget: "Kan inte träna"

”Inte blivit värre drabbad...”

Nörstebö har tidigare åkt på en del smällar mot huvudet under juniortiden. 

Men att den senaste hjärnskakningen skulle vara ett orosmoln för framtiden anser han inte.

– Absolut inte. Jag har egentligen bara åkt på en rejäl hjärnskakning tidigare. I övrigt har det varit mindre smällar, inte mer än så. Så jag har inte blivit värre drabbad än många andra i det här laget, det är inget problem som är större för mig, säger han.

Så det är inget som stör dig på isen?

– Definitivt inte.


LÄS MER: Duon på väg tillbaka

Möter Växjö: ”Känner varandra väl”

Tränare Roger Rönnberg var rejält besviken på framför allt sin egen insats efter förlusten mot Brynäs. Nu ser han fram emot chans till revansch mot Växjö.

– Tufft motstånd. Växjö är ett stabilt och välcoachat lag. Det brukar alltid bli jämna och bra matcher mellan Växjö och Frölunda, vi känner varandra väldigt väl, säger han.

Laget ägnade stor del av onsdagsträningen åt att slipa på spelet framför mål. Både försvarsmässigt och anfallsmässigt.

– Det är där matcherna avgörs. Vi har ett stort spelövertag i många matcher men särskilt nu mot Brynäs. Det är den match tillsammans med Karlskrona som vi varit mest spelförande i. Men för att kunna få över det spelövertaget till att vinna matcher innebär att vi måste bli bättre i spelet framför båda målen, vi måste finna fler kamper, säger Rönnberg.