Foto: LÄSARBILDFoto: LÄSARBILD
 Foto: LÄSARBILD
Foto: Stefan NilssonFoto: Stefan Nilsson
 Foto: Stefan Nilsson
Zlatan lockade många åhörare utanför fabriken i Torslanda. Foto: Lovisa WaldeckZlatan lockade många åhörare utanför fabriken i Torslanda. Foto: Lovisa Waldeck
Zlatan lockade många åhörare utanför fabriken i Torslanda. Foto: Lovisa Waldeck
Zlatan berättade om spelet bakom reklamscenen: "Jag fick panik" Foto: VOLVOZlatan berättade om spelet bakom reklamscenen: "Jag fick panik" Foto: VOLVO
Zlatan berättade om spelet bakom reklamscenen: "Jag fick panik" Foto: VOLVO
Volvos vd Håkan Samuelsson och Zlatan Ibrahimovic på bilmässan i Paris 2014. Foto: PONTUS LUNDAHL / TTVolvos vd Håkan Samuelsson och Zlatan Ibrahimovic på bilmässan i Paris 2014. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Volvos vd Håkan Samuelsson och Zlatan Ibrahimovic på bilmässan i Paris 2014. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Foto: EPA / TTFoto: EPA / TT
 Foto: EPA / TT
Zlatan med Europa League-pokalen. Foto: / REUTERS BILDBYRÅNZlatan med Europa League-pokalen. Foto: / REUTERS BILDBYRÅN
Zlatan med Europa League-pokalen. Foto: / REUTERS BILDBYRÅN

Zlatan: "Jag gick rakt upp och fick panik..."

Publicerad
Uppdaterad

TORSLANDA. Här besöker Zlatan Ibrahimovic, 35, Volvo-fabriken i Torslanda.

Manchester United-stjärnan fick en rundtur på bilfabriken och gjorde sedan ett framträdande för de anställda.

Inför storpubliken lovade Zlatan:

– Knät är på god väg – och när jag kommer tillbaka kommer hela världen att veta det.

Uttalandet möttes av stort jubel.

Zlatan Ibrahimovic tränar för att ta sig tillbaka från korsbandsskadan som han ådrog sig i våras. I början av 2018 kan han vara aktuell för comeback i Manchester United, som han nyligen förlängde sitt kontrakt med.

Men vid sidan av rehabiliteringsträningen har den svenske stjärnan flera projekt. Tillsammans med lagkamraten Paul Pogba marknadsför han exempelvis Uefas nya jämlikhetskampanj – och i dag besökte han Göteborg i ett annat ärende.

Fick en rundtur

Zlatans rundtur på Volvo-fabriken.Foto: LÄSARBILD

Zlatan, som har gjort flera uppmärksammade reklamfilmer för Volvo, träffade personerna bakom bilarna och fick en rundtur på fabriken i Torslanda. Senare under eftermiddagen talade fotbollsstjärnan inför Volvo-anställda och deras familjer från en scen.

– Fabriken var fantastisk! Alla var glada. Jag fick hela fabriken att stanna upp (skratt), men de lovade mig att arbeta hårdare än någonsin. Det var en trevlig dag, säger Zlatan.

Fotbollsstjärnan fick frågor om varför han började samarbeta med Volvo och drog ner jubel när han blixtsnabbt svarade:

– "Made by Zlatan!"

– Nej, men när vi började jobba ihop var det intressant för folk började undra: Varför Zlatan? Men jag var väldigt självsäker för jag visste vad som skulle hända. Jag och Volvo är den perfekta matchningen. Titta var vi är i dag, nu ser jag att alla kör Volvo och jag kunde inte vara mer stolt. Vändpunkten kom när jag klev in i Volvo, kom ihåg det.

Zlatan log innan han hyllade alla som jobbar med bilföretaget och som gjort framgångarna möjliga.

Zlatan på scenen utanför Volvo-fabriken.Foto: Stefan Nilsson

Bilarna som Zlatan kör

Volvo var Zlatans första reklamfilmsuppdrag i karriären.

– Jag tog till och med in min familj i reklamfilmerna för allting kändes så verkligt. Jag fick spela mig själv och Volvo sig själva. Alla som jobbade med detta var fantastiska och jag njöt av varje minut. Vi jobbade mycket, speciellt med den första filmen som inte var enkel att göra, men vi hade en fin tid. Resultatet talar för sig självt. Kvalitet gör kvalitet, säger han.

Han berättade även om bakgrunden till att han valde att tacka ja till uppdraget.

– Jag tror att jag såg en reklamfilm med "Swedish House Mafia" och jag tänkte bara: Det borde vara jag där – inte dem. Jag ville ta Volvo till toppen, så jag ringde upp Volvo och sa: "Låt oss snacka seriöst – nu gör vi detta på riktigt." Sedan bad jag om att få en bil gratis (skratt). Efter det gick allt uppåt. Det krävs två för att dansa tango och de ville gärna dansa med mig.

– Nu kör jag Volvo i både England och Sverige. Jag har inte en, för jag är lite bortskämd, jag har tre-fyra stycken: XC90, XC60 – den nya – V90 och ytterligare en XC90. Det känns som att man är i trygga händer, säger Zlatan.

Foto: Stefan Nilsson

"Då fick jag panik"

I en av reklamfilmerna dyker Zlatan ner i vad som ser ut som en isvak. Men i dag avslöjade han hur inspelningen av den speciella scenen egentligen gick till.

– När vi var där uppe i Jokkmokk var det kallt, väldigt kallt. Scenen när jag går ut från bilen och är på väg mot sjön – den var på riktigt. Men när jag hoppade ner i vattnet var vi någon annanstans – i en pool. Det var lite varmare där... 

– Men första gången jag hoppade ner i poolen sa de till mig: Du ska simma rakt fram och komma upp ur vattnet. När jag hamnade under vattnet blev allt svart, jag såg ingenting, så jag gick rakt upp och fick panik. Så gick det till.

Zlatan Ibrahimovic tog för ett år sedan avsked från det svenska fotbollslandslaget i en annan reklamfilm för just Volvo. I en Volvo V90 valde landslagskaptenen att säga tack-och-hej till Blågult för att lämna över till en ny generation.

– Det var förstås mycket känslor med när vi gjorde filmen. Det är dags för mig att hänga upp tröjan och lämna över till nästa generation. För mig handlar det om att blicka framåt, inte bakåt. Det är en ny resa som börjar, både för mig och Volvo, förklarade Zlatan då.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag