Elfsborgs Adam Lundqvist. Foto: Carl Sandin
Elfsborgs Adam Lundqvist. Foto: Carl Sandin

"Surt tappa – men försvaret ser bra ut"

Publicerad

Samma backlinje för andra matchen i rad.

Ovanligt för Elfsborg efter den hittills så skadefyllda försäsongen.

– Även om det är surt att tappa poäng börjar försvaret se bra ut, säger vänsterbacken Adam Lundqvist efter 3–3 mot superettanlaget Värnamo i svenska cupen.

Nye mittbacken Jörgen Horn gick sönder på lägret i Florida.

Den tänkte försvarsgeneralen Sebastian Holmén försvann till Moskva.

Dessutom en massa annat trassel i backlinjen, där Adam Lundqvist exempelvis gjorde sin andra hela match.

Men är inte tre insläppta mot Värnamo ett tecken på att backlinjen ännu inte är samspelt?

– Nja, målen hade kanske inte så mycket med det att göra. Värnamos första var en vacker frispark, det andra ett skitmål och det tredje en kontring. Sådant kan inträffa när som helst även om vi spelat ihop ett tag. Men visst har vi en bit kvar, säger Adam Lundqvist.

Till höger spelade Liridon Gashi och mittbackar var Jörgen Horn och Anders Randrup.

– Vi lär oss fortfarande, alla börjar bli friska – det här kommer att bli bra, säger Adam Lundqvist.

Joakim Nilsson är väldigt duktig

Och snart kommer Joakim Nilsson, Holméns ersättare från Sundsvall.

– Det är en väldigt duktig mittback, en kanonersättare, slår vänsterbacken fast.

Elfsborg hamnade i underläge med 0–2, men vände till 3–2 och var på väg mot segern när Värnamo kvitterade.

– Det var väl lite väl svängigt, men ungefär som det kan se ut på försäsongen. Men till den allsvenska starten ska vi vara stabilare, lovar Adam Lundqvist.

Efter segern mot Assyriska i första matchen och oavgjort mot Värnamo i den andra är Elfsborg nu tvingat att slå allsvenska konkurrenten Kalmar för att gå vidare till kvartsfinalen i svenska cupen.

– Den tappade poängen mot Värnamo förändrar inget i det fallet. Vi hade ändå varit tvungna att besegra Kalmar. Och det satsar vi stenhårt på att göra, säger Adam Lundqvist.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag