Tifot vecklades ut över hela kortsidan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Tifot vecklades ut över hela kortsidan.  Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Supportrarnas mäktiga tifo på Gamla Ullevi

Publicerad

Det krävdes månader av förberedelser. 

Men sedan kunde IFK Göteborgs supportrar visa upp ett imponerande tifo. 

– De är fantastiska, det värmer hjärtat, säger Torbjörn Nilsson. 

IFK Göteborg vill glömma matchen mot Djurgården (1-3) på Gamla Ullevi så snabbt som möjligt. Men tifot kommer det att snackas om länge. 

Strax innan avspark visade Blåvitts supportrar upp ett läktarkonstverk som kan mäta sig med de största klubbarna i Europa. Tifo täckte hela den norra kortsidan där klacken står och väckte stor uppmärksamhet. 

– Jag hann se det en liten stund. De är härliga, säger IFK Göteborgs assisterande tränare Torbjörn Nilsson, som kanske är klubbens störste spelare genom tiderna och lystrar till smeknamnet "Gud". 

Beskriv vad du såg. 

– Jag var högst upp i himlen och så var det en pärleport och några spelare. 

Pikade Blomqvist och Andersson 

Spelarna det handlar om är några av dem som var med och vann klubbens senast SM-guld 2007. På bilden är Tobias Hysén på väg mot bucklan och har Sebastian Eriksson hack i häl. På väg uppför trappan mot pärleporten finns fem killar som spelar utomlands men som alla kan tänka sig att avsluta karriären i IFK Göteborg: Oscar Wendt, Marcus Berg, Pontus Wernbloom, Jakob Johansson och Gustav Svensson. 

Sebastian Eriksson var visserligen i klubben 2007 men spelade inga matcher. Men i dag är han lagkapten och en stor ikon. 

IFK Göteborgs supportrar passade också på att skicka en syrlig passning till två före detta Blåvittikoner som valde andra klubbar efter proffslivet utomlands: Andreas Andersson (AIK) och Jesper Blomqvist (Djurgården). Illustrerat med djävulen och en pengasäck. 

Nilsson: De måste kunna bidra

– De har tydligen lagt flera veckor eller till och med månader på det här. Fantastiskt gjort, säger Torbjörn Nilsson. 

Är det du som ska locka hem Berg och gänget? 

– Det vete fan, haha. Men de flesta vill ju avsluta karriären här och det är vi tacksamma för. Det är ju klasspelare, men de måste komma i rätt ögonblick också så att de inte är i fallande skala. De måste kunna bidra med kvalitet, säger Nilsson, som var allt annat än nöjd med insatsen mot Djurgården. 

– Vi kom inte alls upp i den standard vi haft tidigare. Uppehållet var inte bra för oss. Samtidigt är Djurgården det bästa laget vi mött i år. 

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag