Foto: Daniel StillerFoto: Daniel Stiller
 Foto: Daniel Stiller
Erik Bergkvist i Gais. Foto: Claes HillénErik Bergkvist i Gais. Foto: Claes Hillén

Erik Bergkvist i Gais.

 Foto: Claes Hillén

Supportrar bojkottar: "De agerar fientligt"

Publicerad

GÖTEBORG. På lördag möter Gais Helsingborgs IF på bortaplan.

Då bojkottar supporterfalangen Gais Tifo cupmatchen.

I ett uttalande till GT uttrycker de stor besvikelse.

– Vi förstår Gais-supportrarnas besvikelse och bojkott, säger Terése Bergsten, kommunikationsansvarig i HIF.

Bakgrunden är att Gais bara tilldelats 220 biljetter till cupmatchen som spelas på Olympiafältet och alltså inte på HIF:s ordinarie plan på Olympia.

"Vi väljer att bojkotta matchen i solidaritet med de gaisare som får stanna hemma och missar möjligheten att se Gais första tävlingsmatch för året samt i markering mot att man låter HIF arrangera en match man inte klarar av. Fotbollen har i flera år arbetat för att göra cupen attraktiv vilket HIF nu aktivt försvårar. Vi har försökt att på olika sätt lösa den här situationen men intresset från deras sida har varit obefintligt. HIF agerar fientligt mot vår förening och våra supportrar och det kommer Gais Tifo aldrig att acceptera. Därför väljer vi att stå utanför Olympia 10 på lördag", skriver Gais Tifo till GT.

Gais: "Riktigt synd"

Gais kansli- och marknadschef Erik Bergkvist förstår supportergruppen.

– Gais tycker det är riktigt synd att vi bara har 220 platser när Helsingborg inte säljer slut sina sektioner. Att vi får så få biljetter har tyvärr bidragit till ett lite svalare intresse än möjligt. Vi har gjort massor av försök att få fler platser, säger Bergkvist.

– Svårt på Olympiafältet så klart och Helsingborg har varit tydliga med att det inte är möjligt att bygga mer på den kortsida vi står på.

HIF har förståelse

Helsingborgs IF har förståelse får bojkotten.

– Vi förstår Gais-supportrarnas besvikelse och bojkott. Vi har tyvärr inga andra val än att spela matchen på "Plan 10" eftersom Olympia är under ombyggnad och inte är brukbar förrän senare i mars, säger Terése Bergsten, kommunikationsansvarig i HIF.

Den tillfälliga arenan rymmer endast 2 200 åskådare.

– Det ska ända nämnas att vi gjort åtgärder så att åtminstone 220 Gais-supportrar får en sektion. Det är tio procent av arenans kapacitet och följer tävlingsbestämmelserna, säger Bergsten och fortsätter:

– Vi får se det som lite olyckligt att vi blev lottade just mot Gais som av tradition kommer med många supportrar till Helsingborg. Samtidigt vill vi upplysa om att det inte bara är Gais-fans som blir drabbade. Vi själva tappar runt 2 000 åskådare jämfört med att spela på Olympia med bättre faciliteter så som tak och sittplatser.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag