Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalangen frälste Frölunda

Rasmus Dahlin.Foto: / BILDBYRN
Foto: / BILDBYRN

Frölunda har skaffat sig matchboll till CHL-kvartsfinalen.

Detta efter att Rasmus Dahlin blivit stor hjälte i den första åttondelsfinalen mot Liberec.

17-åringen gjorde det avgörande 3–2-målet i tredje perioden.

– Han gjorde ett par fina aktioner, kul att han fick avgöra, berömmer backcoachen Pär Johansson.

Under måndagen blev han uttagen till Tre Kronor för spel i Karjala Tournament.

Det firade Frölundas supertalang Rasmus Dahlin, 17, med att bli stor hjälte när laget tog hem det första åttondelsfinalmötet med tjeckiska Liberec under tisdagskvällen.

3–2 blev slutresultatet efter att Dahlin avgjort med en genomåkning med knappt sju minuter kvar.

Dessförinnan var supertalangen snubblande nära att göra ett drömmål sedan han lurat Roman Will i Liberec-målet med en dragning – men tappat balansen i sista stund.

– Han var bra med puck och han gjorde ett par fina aktioner. Kul att han fick avgöra, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson.

Kan landslagsuttagningen spela in i den här prestationen?

– Att få spela med Tre Kronor är ju ett tydligt kvitto på att man gör någonting bra, konstaterar han.

”Var inte förberedda”

Men det var hemmalaget som skulle ta ledningen i den första perioden. Poängkungen Martin Bakoš var målskytt efter att han lämnats fri med Johan Mattsson sedan John Nyberg och Kristoffer Gunnarsson kolliderat i egen zon.

– Vi visste om att det skulle vara en tuff bortamatch och att det var ett bra lag vi mötte. Jag tycker inte riktigt att vi var förberedda från början men vi lyckades successivt ta oss in i matchen därefter, analyserar Johansson.

”Var stora och starka”

I takt med att Frölunda lyckades få upp sitt spel så skulle man också få utdelning. Sebastian Stålberg kvitterade och Joel Lundqvist gjorde 2–1 innan andra perioden var över.

Men hemmalaget lyckades kvittera i powerplay i upptakten av tredje innan Dahlin klev fram – med sju minuter kvar och satte dit det avgörande 3–2-målet efter en soloprestation.

– Det var ett rutinerat lag vi mötte med många stora och starka spelare. Vi blev lite stillastående stundtals och då är de svåra att möta. Vi behöver åka mer skridskor, gasa från start när vi möts nästa gång, säger Pär Johansson.

Det returmötet spelas alltså på tisdag.