Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Succéspelaren blir kvar i Frölunda

Publicerad

Victor Olofsson, 21, stannar i Frölunda.

Buffalo Sabres erbjöd aldrig något NHL-kontrakt till yttern som gjorde poängsuccé i slutspelet i våras.

– Jag har hela tiden haft som plan att fullfölja med Frölunda ett år till. Jag har inte bråttom till NHL, säger Olofsson.

Om Buffalo Sabres velat ha Victor Olofsson till nästa säsong hade klubben behövt höra av sig före 15 juni.

Men det kom inget sådant önskemål från andra sidan Atlanten, därför är killen från Örnsköldsvik Frölunda-spelare även till hösten.

– Jag är inte alls besviken. Jag har väl egentligen inte funderat så mycket på att det kunde bli något redan i år, säger Victor Olofsson själv.

Succé med Lundqvist och Hjalmarsson

Han kom från Modo till förra säsongen och gjorde en bra grundserie, även om den inte var i paritet med explosionen i slutspelet.

Där blev det fyra mål och åtta assist på de 14 matcher Frölunda hann spela innan säsongen tog slut i den sjunde semifinalen mot Brynäs.

– Det blev ett bra slutspel tillsammans med Joel Lundqvist och Simon Hjalmarsson. Jag tog några kliv och växte under slutspelet, där finns något att bygga på, säger han.

Ja, alla tre är ju kvar i klubben.

– Ja, men det är ju inte säkert att vi ska spela tillsammans. Där får vi väl se vad tränarna tycker, säger han.

I midsommarhelgen är det dags för den årliga NHL-draften. För tre år sedan valdes Victor Olofsson av Buffalo i den sjunde rundan.

Till Örnsköldsvik på semester

Därefter har det blivit tre utvecklingsläger i USA, kanske blir det även ett fjärde i sommar.

– Jag vet inte ännu om det blir något. Vi får se, säger Olofsson.

Han kör tillsammans med Frölunda över nästa vecka, sen bär det av norrut.

– Jag åker hem till Ö-vik. Jag ska spendera hela sommarledigheten där, säger han.

Men nästa år vid den här tiden kan det vara aktuellt att planera för NHL-karriären?

– Vi får se hur jag utvecklas. Naturligtvis är det en dröm att åka över och spela där. Men jag tror att jag behöver minst ett år till här för att bli redo. Men jag har inte bråttom, jag tar det när det kommer, säger Victor Olofsson.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag