Matilda Carlsson under en match mot Linköping 2015. Foto: MELI PETERSSON ELLAFI
Matilda Carlsson under en match mot Linköping 2015. Foto: MELI PETERSSON ELLAFI

Succélagets pengar slut – kvalet hotat

Publicerad

Göteborg HC har stått för en succésäsong på isen.

Men nu kan de ändå tvingas gå miste om att få kvala till SDHL.

Klubben behöver få in 100 000 kronor för att kunna ställa upp i kvalet.

– Det kom som en riktig kalldusch för oss, säger Matilda Rantamen till GP.

Efter att ha vunnit division 1 väntar nu kval till landets högsta ishockeyserie – SDHL – för Göteborg HC. Men deras deltagande är nu hotat av en sargad ekonomi.

För att kunna ställa upp i kvalet behöver klubben få in 100 000 kronor, för att kunna täcka kostnaderna som ett kvalspel medför.

– Det kom som en riktig kalldusch för oss. Vi har lagt ner fyra timmar  varje dag hela säsongen för det här. Det behövs verkligen ett SDHL-lag i Göteborg, säger spelaren Matilda Rantamen till GP.

"I värsta fall får vi spelare gå in"

Spelarna själva försöker nu hjälpa till, genom att vädja i sociala medier. Hittills under säsongen har Göteborg HC vunnit 14 av 15 seriematcher, och kammade hem seriesegern i stor stil. Men att ställa in kvalet är inte aktuellt – spelarna tömmer hellre sina egna fickor än att mista chansen till SDHL.

 – Vi tror det kan gå genom många bäckar små. I värsta fall får vi  spelare gå in och täcka om vi inte får in det som behövs, säger Rantamen till GP. 

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag