Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Strömstedts jakt på golflärare – till Orup

Till våren har GES en krogshow i Göteborg. Foto: SVEN LINDWALL
Niklas Strömstedt hoppas kunna finna en golflärare till Orup. Foto: OLLE SPORRONG

Bor du i Göteborgsområdet, är en fena på golf och har några torsdagseftermiddagar att avvara till våren?

Då kan du bli Orups privatlärare.

”Nog finns det väl någon begåvad människa som kan ge Orup golflektioner”, efterlyser GES-kollegan Niklas Strömstedt på Instagram.

GES krogshow på The Theatre i Göteborg har blivit en riktig fullträff redan innan första föreställningen ägt rum. Trycket på biljetter har varit stort och nu sätts sex extraföreställningar in.

Kul för fansen och, så klart, för de tre gruppmedlemmarna Anders Glennmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt. Men med allt gott finns ju också något ont – och i Orups fall är det onda att han kan tvingas sätta sin golfkarriär på paus till våren.

”En olycka kommer sällan ensam. Inte nog med att ni köpt så mycket biljetter att vi måste släppa extra föreställningar, jag måste ställa in mina golflektioner på onsdagarna bara för det”, skriver han på Instagram i ett inlägg som avslutas med ett rött hjärta.

Niklas Strömstedts lösning

Men kollegan Niklas Strömstedt kan ha en lösning på problemet.

Han svarar:

”Men nog finns det väl någon begåvad människa som kan ge Orup golflektioner på torsdagar kl 13.00. På Hovås, Delsjön eller Hills ...”.

I ett sms utvecklar han senare:

”Jag skämtade mest om det där med golftränare. Men om det visar sig att Orup vill ha hjälp så ber jag att få återkomma”.

https://www.instagram.com/p/B3WlbFcID1n/

Och skulle det bli aktuellt är det inte helt omöjligt att det finns en lärare tillgänglig.

För Mölndals-Posten, som tidigare uppmärksammat Instagram-inläggen, förklarar Daniel Grestam, PGA Head Pro på Hills golfklubb i Mölndal, att just torsdagar klockan 13.00 är en kanontid för golflektioner.

Kan golfa på Hills

Daniel Grestam säger att han träffat Orup i golfsammanhang tidigare – och att han själv är sugen på att ställa upp som lärare.

– Ja, absolut, det är klart. Jag träffade faktiskt honom här i våras när han var här och spelade tillsammans med en av mina före detta elittränande tjejer, som hade undervisat honom i golf i Spanien, säger Daniel Grestam till Mölndals-Posten, och fortsätter:

– Vi har inte kört någon lektion eller så, och jag vet inte på vilken nivå han är – kanske har han en tia i handicap? Men ja, det kan jag absolut tänka mig. Särskilt kring lunchtid. På eftermiddagarna är det svårare att hitta luckor.

Niklas Strömstedt är också han en golfare. Foto: THOMAS ENGSTRÖM

Han tycker att GES absolut ska välja Hills före de två andra golfbanorna som Niklas Strömstedt nämner.

– Som anläggning smäller Hills kanske högre, med tanke på de stora tävlingarna som vi har arrangerat. Han har ju också varit här tidigare och spelat, så han kan banan, säger Daniel Grestam till Mölndals-Posten.

GES krogshow ”Stanna världen en stund” äger rum i april och maj 2020.