Flera personer greps av polis efter bråket som utspelade sig efter matchen mellan IFK och AIK Foto: LÄSARBILD
Flera personer greps av polis efter bråket som utspelade sig efter matchen mellan IFK och AIK  Foto: LÄSARBILD

Trettiotal huliganer i storbråk efter matchen

Publicerad

Ett trettiotal personer har avlägsnats av polis efter ett  huliganbråk i Göteborg. 

Det är kort efter att matchen mellan AIK och IFK avslutades som personerna började slåss. 

– Det är flera misstänkta för misshandel. Nu väntar man in en större transportbuss för att få med sig alla, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst. 

Efter stormatchen mellan IFK och AIK greps flera personer misstänkta för misshandel i centrala Göteborg.

Enligt polisen handlar det om huliganer som har hamnat i handgemäng. 

– Det är fans av något slag, som ska ha slagits, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst. 

Flera personer har gripits av polis. 

– Nu väntar man in en större transportbuss för att få med sig alla, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst. 

Grov misshandel 

Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada. 

– Det är ett gäng personer, okänt antal som är gripna eller omhändertagna, misstänkta för grov misshandel och misshandel. Nu ska vi reda ut vilka som har gjort vad, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen. 

Enligt polisen ska det ha stämningen ha varit lugn under matchen. 

– Det var helt ok. Då kom de ju inte åt varandra men nu efter matchen blev det en konfrontation, säger Göran Carlbom. 

De flesta personerna som var inbladade i bråket avlägsnades från platsen av polisen men en är fortsatt misstänkt för brott. 

– Det är ett trettiotal personer som avlägsnades och en person är gripen, misstänkt för grov misshandel, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl på polisen. 

De två grupperna med AIK och IFK huliganer hade setts tidigare under kvällen. 

– Man uppfattade att de försökte söka konfrontation med varandra. Där blev det lite fram och tillbaka men man bedömer att man lyckats avstyra så att det inte blev någon större sammandrabbning, säger Thomas Gorner. 

IFK besegrande AIK med 2-1 i den prestigefyllda matchen. 

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag