David Karlsson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
David Karlsson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Stort drama – och skyttekungen skadad

Publicerad

Missad straff och skyttekungen David Karlsson utgick skadad.

Villa Lidköping åkte på dubbla smällar när laget kryssade mot Vetlanda.

– Det är väldigt tungt, säger tränare Johan Sixtensson.

Matchen mellan Vetlanda och Villa Lidköping skulle avgöras efter ett stort drama.

Villa Lidköping tog timeout och lyckades kvittera till 4–4 med fem minuter kvar – innan man i matchens slutsekunder tilldömdes straff och en möjlighet att ta hem segern.

Men Martin Johansson fick inte ren träff på bollen och målvakten David Borvall kunde rädda.

– Just där och då kändes det enormt tungt, när vi fick en så bra möjlighet att vinna. Men om man ska se matchen som helhet var nog oavgjort rättvist, summerar tränare Johan Sixtensson efteråt.

Stjärnans skada: "Small till"

Om missade straffen i slutet var tung så var nog den smällen som Villa Lidköping åkte på i första halvlek ännu tyngre. Lagets skyttekung och stora härförare David Karlsson tvingades utgå efter vad som tros vara en bristning i låret.

– Han skulle åka på en långboll och då small det till, berättar Sixtensson.

Var har ni för prognos?

– Det är för tidigt att säga hur allvarligt det är. Vi får väl avvakta och se lite mer i morgon, men ett tag kommer han nog vara borta i alla fall, säger Sixtensson.

"Han betyder oerhört mycket"

Hur tungt skulle det vara att förlora honom en längre tid?

– Väldigt tungt. Vi tappar ju den som gör mest mål, han betyder oerhört mycket. Men tyvärr så tillhör det spelet och vi kan bara hoppas att han kan vara tillbaka efter VM-uppehållet i alla fall (7 februari).

David Karlsson har så här långt gjort 28 mål på 19 matcher den här säsongen.

Villas mål i matchen gjordes av Axel Ekholm, 2, Jesper Eriksson och Tim Persson. Laget ligger allt jämt på en fjärdeplats i tabellen. 

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag