Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storstjärnan erkänner: ”Har avskytt varandra”

Kim Ganevik.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Jesper Sankell i Växjös tröja. Inför den här säsongen återvände han till Mullsjö och återförenades med bland andra Kim Ganevik.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

När de var ungdomsspelare tvingades föräldrar och syskon kliva in på planen för att sära dem åt när bråken urartade – sedan blev de bästa vänner.

Som vuxna tappade de kontakten efter en infekterad övergång – för att sedan hitta tillbaka till varandra igen.

I första avsnittet av SSL-podden ”Frislag” berättar Mullsjös Kim Ganevik om vänskapen med Jesper Sankell.

– Vi har avskytt varandra, säger Ganevik.

När SportExpressen lät spelarna tycka till inför SSL-säsongen och utse ligans största trashtalker hamnade Kim Ganevik etta.

Tvåa på listan? Lagkamraten Jesper Sankell.

En duo som är återförenade efter att Sankell återvänt till Mullsjö från Växjö inför den här säsongen, och en duo som känner varandra mer än väl.

– Vår relation är bra. Den har minst sagt testats genom åren, men det tror jag väl bara är nyttigt, säger Kim Ganevik i första avsnittet av SSL-podden ”Frislag”.

I intervjun berättar Mullsjöforwarden om hur han och Sankell var stora konkurrenter som ungdomsspelare då Ganevik spelade med Fagerhult och Sankell med Mullsjö.

– Det var sådana sjuka matcher. Jag kommer ihåg när vi var i Falköping och spelade. Då rök vi ihop och skulle ha ihjäl varandra kändes det som. Det slutade med att både föräldrar och syskon var inne på planen och fick avbryta allt, säger Ganevik.

– Vi har avskytt varandra.

Det var verkligen på en helt sjuk nivå med tanke på hur unga vi var och att det fanns sådant rent hat, och att det ändå kan sluta med att man blir bästa polare.

I poddintervjun berättar han också hur rivaliteten plötsligt lades åt sidan.

– Som över en natt förändrades det som jag minns det. Vi började prata om att gå ihop i stället, bli starkare tillsammans och spela i samma lag.

Låg bakom återföreningen

Kim Ganevik gick över till Mullsjö och under gymnasietiden umgicks duon dagligen, men några år senare lämnade Sankell klubben för konkurrenten Växjö – då blev relationen frostig på nytt.

– Först hade vi fortfarande en bra relation, sedan blev det väl att den las på paus lite. Det blev tillbaka till de gamla dagarna med rivalitet och allt det, säger Ganevik och fortsätter:

– Om jag ska vara helt ärlig tror jag att jag var den som var hårdast i det hela. Jag är mycket så att när jag spelar mot andra lag har jag inga kompisar.

När vi hade heta slutspelsmatcher fungerade det inte för mig att vara polare mellan matcherna.

Med tiden hittade de dock tillbaka till varandra igen och inför årets säsong återvände Jesper Sankell till Mullsjö.

Mycket tack vare Kim Ganevik.

– På senare år kände vi väl att det var dags att lägga det där bakom sig. Någonstans växer man väl kanske upp lite och fattar att vänskapen kanske är viktigare. Sedan hade väl han någon längtan att komma hem. Saker mellan honom och Mullsjö hade lagt sig lite och jag kände samma sak. Både för mig personligen att han kommer tillbaka, men även på det idrottsliga planet att han kommer hjälpa laget, säger Ganevik.

Han fortsätter:

– Det startade väl med att jag sa till vår sportgrupp att ”jaga honom nu, för jag tror det är ett bra läge att ta hem honom”. Och så blev det också.


Lyssna på hela avsnittet med Kim Ganevik i Expressens podcast Frislag. I spelaren ovan eller i valfri poddapp.

I poddintervjun berättar Kim Ganevik även om varför han tackat nej till landslaget, på vilka punkter han tycker svensk innebandy är på väg åt fel håll och om det spelmissbruk som han tagit sig ur.