Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Storseger för Häcken – körde över nykomlingen

Publicerad

Häcken krossade Dalkurd i lördagens allsvenska möte hemma på Bravida Arena. Besökarna var nära att reducera i den 85:e minuten – men målet blev bortdömt för offside, vilket innebar att Häcken kunde vinna enkelt med 3-0.

Hemmapubliken fick stor anledning att fira när Häcken tog emot Dalkurd på Bravida Arena på lördagseftermiddagen.

Crespo Kamara drog in ledningsmålet på tilläggstid i första halvlek – och kunde därefter bara fortsätta att dra ifrån.

Fem minuter in i andra blev Victor Lundberg – som spelat fram till 1-0-målet – fri med bollen, och höll sig kall när han gjorde 2-0. Det var Lundbergs första allsvenska mål i Häcken-tröjan.

Efter 62 minuter skrek Dalkurds klack efter straff när Buya Turay gick omkull, men domarna valde att inte vidta några åtgärder och besökarna fick fortsätta att leta efter en reducering.

En kvart senare slog Lundberg till med ett nytt assist, den här gången till Karl Bohm som dunkade in avgörande 3-0.

Det resultatet stod sig sedan matchen ut, efter att Dalkurd fått sitt 3-1-mål i 85:e minuten bortdömt för offside.

– Kul att vara tillbaka i allsvenskan. Att få göra det på det här sättet är fantastiskt, säger Victor Lundberg till C More efter matchen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag