Storklubbarna som jagar Dulee Johnson

Publicerad

GÖTEBORG. Dulee Johnson, 29, fick en nystart i Rumänien.

Nu kan GT berätta att han jagas av storklubbarna Steaua Bukarest och Cluj.

Helst av allt vill han dock återvända till Sverige.

– Min önskan är att komma närmare mina barn. Därför avvaktar jag lite, säger mittfältaren.

Han fick spela varje match i Sageata Navodari, som dessvärre åkte ur rumänska högstaligan. För Dulee Johnson var det ändå en bra tid. 29-åringens kontrakt har nu gått ut. Men han saknar inte anbud.

– Jag för diskussioner med Steaua Bukarest och Cluj. Sageata vill förlänga med mig också. Rumänien är okej och ligan är bra. Kommer jag till ett bättre lag skulle det bli mycket roligare, säger Dulee Johnson.

"Tungt att inte träffa dem"

Men Rumänien är inte hans förstaval - det är Skandinavien. För bara några få veckor sen blev han pappa för fjärde gången.

– Mina andra barn är tio, sex respektive fyra år gamla. Alla bor i Sverige och jag saknar dem. Det är tungt att inte få träffa dem. Det skulle vara härligt - och mycket skönare - att få vara nära dem.

Därför hoppas han att en klubb i eller nära Sverige hör av sig. Det har inte hänt ännu.

– Jag kollar vad det finns för alternativ, men har inte bråttom. Samtidigt är jag en bra fotbollsspelare som måste ha ett bra lag att spela i.

Han skulle hemskt gärna spela i allsvenskan igen.

– Jag skulle platsa i vilket allsvenskt lag som helst, inget snack om saken. Jag kan ligan och har spelat många matcher där.

Men om inget bud från Skandinavien dyker upp inom kort så kan det bli Rumänien?

– Absolut. Jag kom hit och ville spela fotboll och göra det bra både på och utanför plan och det tycker jag att jag har gjort.

Han hade redan kunnat vara klar för mästarklubben Steaua Bukarest - om det inte vore för att klubbens tränare Laurentiu Reghecampf flyttat till Saudiarabien.

– Vi får se var vi landar. Det skulle vara häftigt att spela i Champions League med Steaua. Jag vill hamna i ett lag som vill vinna titlar. Det var länge sen jag vann SM-guld (2009). Det skulle vara kul att vara i ett lag som har ett stort mål, att vinna något, säger Dulee Johnson.

"Kan inte tänka mig superettan"

Han kan tänka sig att återvända till AIK ("det skulle vara kul"). Däremot utesluter han en övergång till mentorn Kjell Petterssons Gais.

– Jag kan inte tänka mig att spela i superettan igen. Jag hade inte spelat där om inte Brage gett mig behandlingen. Jag vill spela i en högstaliga.

Han tycker att han är en helt annan person och en ännu bättre fotbollsspelare än sist han var i Sverige.

– Det är jag absolut. Om jag varit strulig i Rumänien så hade det varit kört för länge sen. Det som har hänt har hänt. Den nye Dulee är mer skötsam.

När tror du att du kan ha en ny klubb klar?

– Förhoppningsvis snart. Det kan gå fort i fotbollens värld. Och helst av allt vill jag vara nära mina barn, betonar han igen.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag