Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storförlust – Sävehof illa ute i Champions League

Johanna Bundsen och Sävehof fick inte mycket att stämma mot Larvik. Foto: /IBL

Sävehof vann mot Larvik i Norge senast, men fick på söndagen storstryk i returmötet. 

– Att släppa in 38 mål är alldeles för dåligt, säger Ida Odén, 29. 

Partillelaget är nu piskat att slå Esbjerg borta nästa helg. 

Sävehof hade chansen att gå upp i tabelltopp i den väldigt jämna gruppen i Champions League, men det blev inte ens lite spännande. 

Som vanligt var Henrik Signells lag trögstartat och Larvik gick enkelt ifrån till en klar ledning. I paus ledde norskorna med sju bollar. 

– De spelade sju mot sex i första och gjorde det väldigt bra. Men vi borde ha varit skickliga nog att rätta till det, men vi fick inte träff alls. Senast släppte vi in 22 bollar på hela matchen, nu släppte vi in 21 i första halvlek, säger Ida Odén. 

"Gör det jävligt bra"

Sävehof ryckte upp sig direkt efter paus och knappade in när spelare som Johanna Bundsen, Jamina Roberts och Louise Sand höjde sig, men scenförändringen var högt tillfällig och hemmalaget kastade bort många bollar. 

Larvik kunde dra i från igen och vann till slut med 38-32 och fick därmed revansch för förlusten på hemmaplan. 

– Det är jättetungt nu alltså. Vi fick jaga hela tiden och det är tufft för både kropp och huvud. De trycker hela tiden och gör det jävligt bra i dag, säger Louise Sand. 

Norskorna seglar därmed upp i topp av tabellen medan Sävehof ligger sist. Tre lag går vidare till mellanrundan, och Sävehof måste nu slå Esbjerg borta nästa helg. 

"De är i ett pressat läge"

Något som blir allt annat än lätt då danskorna vann förhållandevis bekvämt i Partille när lagen möttes senast. 

– Men jag vet att vi kan vinna om vi kommer upp i den nivå vi kan hålla. Esbjerg har tre raka förluster och självförtroendet är väl lite stukat. De är i ett pressat läge och vi har allt att vinna, säger tränaren Henrik Signell. 

Ida Odén: 

– Det är ofta måstematcher i Champions League och det är bara att gilla läget. Vi har lika stor chans att gå vidare som Esbjerg. De kanske har en liten fördel av hemmaplan, men jag tror inte att det spelar så stor roll.