Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stor boxningsturnering i Västsverige i helgen

Arbetet pågår för fullt i Angered BC:s lokaler där turneringsen ska hållas. Här konstruerar man en av många boxningsringar.
Foto: Privat
Helga Rut Valdimarsdottir är ordförande för Angereds boxningsklubb och arrangör för turneringen.
Foto: Privat

I helgen hålls en av världens största boxningsturneringar, Angered Centrum Box Cup i Angered. Och för den som gillar boxning finns det en hel del att bita i – över 300 matcher på tre dagar.

– Det är jätteviktigt för att sätta vår stadsdel på kartan, vi är väldigt stolta, säger Helga Rut Valdimarsdottir, ordförande för Angereds boxningsklubb och arrangör.

Mellan den 3 och 5 november hålls en av världens största boxningsturneringar i Angered i Göteborg – Angered Centrum Box Cup. Turneringen arrangeras för 30:e gången av Angered Boxing Club. I år har man också fått draghjälp av Bulldog Training Center.

Över 300 matcher 

Under tre dagar ska 450 boxare i olika åldrar gå över 300 matcher. 

– Man kan följa både killar och tjejer, från nybörjare till elit och i alla åldrar. Meningen är att ha kul och bli inspirerade av varanda, säger Helga Rut Valdimarsdottir, arrangör och ordförande för Angereds boxningsklubb.

Turneringen är en av världens största för amatörboxare.
Foto: ACBC

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för de svenska boxningsstjärnorna


På grund av det stora antalet deltagare är turneringen en av världens största, och lockar boxare från andra länder.

– I år har vi bland annat deltagare från, Irland och Skottland, utöver de nordiska länderna, säger Helga.

Lockar utländska boxare

Tävlingen lockar en del välmeriterade boxare från Norden, bland annat den norska landslagsboxaren Surkho Shamilov på herrsidan och svenska landslagsboxaren Sara Svensson på damsidan, och turneringen brukar locka storpublik, berättar Helga.

– Det är jätteuppskattat, speciellt för våra ungdomar i Angered. Det är fantastiskt kul att få visa upp sig på hemmaplan, visa släkt och vänner vad man håller på med. Det är jätteviktigt för att sätta vår stadsdel på kartan, vi är väldigt stolta över det arbete som vi gör.