Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stod i Malmö FF:s klack – aktuell för IFK Göteborg

Lucas Hägg-Johansson stod 25 matcher för Kalmar FF under 2017. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Pontus Dahlberg uppvaktas av ett stort antal klubbar. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Pontus Dahlberg, 18, är på väg att flytta till en stor klubb utomlands. 

IFK Göteborg är redan på jakt efter en ersättare till målvaktslöftet. 

Enligt GT:s uppgifter kan det bli Kalmar FF:s Lucas Hägg-Johansson, 23 – som har stått i Malmö FF:s klack. 

 

Dahlberg jagas av en drös klubbar och i nuläget pekas Watford ut som det hetaste alternativet, även om italienska Napoli inte har gett upp kampen om 18-åringens underskrift. 

Enligt GT:s uppgifter väntas 18-åringen, som har kontrakt med IFK Göteborg över 2020, fatta ett beslut om framtiden inom kort. Blåvitt beräknas få mellan 30 och 40 miljoner för sin guldklimp och har gett honom tillåtelse att åka och bekanta sig med utländska klubbar. 

 Om Dahlberg säljs så talar mycket för att han flyttar redan i januarifönstret och IFK Göteborg är beredda på det scenariot. Därför är man redan nu långt framme i scoutingarbetet på den positionen. Veteranen John Alvbåge, 35, har kontrakt även över 2018 men ingår inte i framtidsplanerna. Under 2017 var han först utlånad till Minnesota i MLS och sedan till Stabaek i norska ligan. 

Vill göra sig av med Alvbåge 

IFK Göteborgs förhoppning är, enligt GT:s uppgifter, att Alvbåge – som sitter på en bra lön – ska hitta en ny klubb omgående. 

Erik Dahlin, 28, har ett nyskrivet kontrakt men ses i första hand som backup. Tom Amos, 19, från U-truppen kan bli tredjemålvakt. 

Blåvitt letar efter någon som är redo att ta över Pontus Dahlbergs roll som förstekeeper. Enligt källor med god insyn i verksamheten på Kamratgården har Mats Gren och kompani riktat blickarna mot Kalmar FF:s Lucas Hägg-Johansson. 

23-åringen kommer från Malmö, är uppvuxen med MFF och har även stått i klacken. 

– Malmö är stora där nere och både farsan och morfar håller på MFF. Så det är inte så konstigt att det blev mitt lag med, har tidigare han sagt till Aftonbladet. 

Hägg-Johansson är bosman 

25 matcher i allsvenskan med Kalmar FF blev det under 2017 för Lucas Hägg-Johansson. Hans kontrakt har löpt ut vilket innebär att IFK Göteborg, om alla pusselbitar faller på plats, slipper betala övergångssumma. 

Spelarens agent Nima Modyr är fåordig. 

– Jag har inga kommentarer alls. 

GT har sökt Mats Gren för en kommentar. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!