Lucas Hägg-Johansson stod 25 matcher för Kalmar FF under 2017. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅNLucas Hägg-Johansson stod 25 matcher för Kalmar FF under 2017. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Lucas Hägg-Johansson stod 25 matcher för Kalmar FF under 2017.  Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Pontus Dahlberg uppvaktas av ett stort antal klubbar. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅNPontus Dahlberg uppvaktas av ett stort antal klubbar. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Pontus Dahlberg uppvaktas av ett stort antal klubbar.  Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Stod i Malmö FF:s klack – aktuell för IFK Göteborg

Publicerad

Pontus Dahlberg, 18, är på väg att flytta till en stor klubb utomlands. 

IFK Göteborg är redan på jakt efter en ersättare till målvaktslöftet. 

Enligt GT:s uppgifter kan det bli Kalmar FF:s Lucas Hägg-Johansson, 23 – som har stått i Malmö FF:s klack. 

 

Dahlberg jagas av en drös klubbar och i nuläget pekas Watford ut som det hetaste alternativet, även om italienska Napoli inte har gett upp kampen om 18-åringens underskrift. 

Enligt GT:s uppgifter väntas 18-åringen, som har kontrakt med IFK Göteborg över 2020, fatta ett beslut om framtiden inom kort. Blåvitt beräknas få mellan 30 och 40 miljoner för sin guldklimp och har gett honom tillåtelse att åka och bekanta sig med utländska klubbar. 

 Om Dahlberg säljs så talar mycket för att han flyttar redan i januarifönstret och IFK Göteborg är beredda på det scenariot. Därför är man redan nu långt framme i scoutingarbetet på den positionen. Veteranen John Alvbåge, 35, har kontrakt även över 2018 men ingår inte i framtidsplanerna. Under 2017 var han först utlånad till Minnesota i MLS och sedan till Stabaek i norska ligan. 

Vill göra sig av med Alvbåge 

IFK Göteborgs förhoppning är, enligt GT:s uppgifter, att Alvbåge – som sitter på en bra lön – ska hitta en ny klubb omgående. 

Erik Dahlin, 28, har ett nyskrivet kontrakt men ses i första hand som backup. Tom Amos, 19, från U-truppen kan bli tredjemålvakt. 

Blåvitt letar efter någon som är redo att ta över Pontus Dahlbergs roll som förstekeeper. Enligt källor med god insyn i verksamheten på Kamratgården har Mats Gren och kompani riktat blickarna mot Kalmar FF:s Lucas Hägg-Johansson. 

23-åringen kommer från Malmö, är uppvuxen med MFF och har även stått i klacken. 

– Malmö är stora där nere och både farsan och morfar håller på MFF. Så det är inte så konstigt att det blev mitt lag med, har tidigare han sagt till Aftonbladet. 

Hägg-Johansson är bosman 

25 matcher i allsvenskan med Kalmar FF blev det under 2017 för Lucas Hägg-Johansson. Hans kontrakt har löpt ut vilket innebär att IFK Göteborg, om alla pusselbitar faller på plats, slipper betala övergångssumma. 

Spelarens agent Nima Modyr är fåordig. 

– Jag har inga kommentarer alls. 

GT har sökt Mats Gren för en kommentar. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag