Stjärnbacken nära lämna IFK Göteborg

Emil Salomonsson är på väg bort från Blåvitt.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Emil Salomonsson, 28, är på väg bort från IFK Göteborg. 

Enligt GT:s uppgifter är han nära en flytt till den ryska mästarklubben Spartak Moskva. 

Blåvitt kan få omkring 10 miljoner för stjärnbacken. 

Emil Salomonsson kom till IFK Göteborg från Halmstads BK 2011 och har år efter år varit en av allsvenskans absolut bästa högerbackar. Han har vid flera tillfällen klargjort hur bra han trivs i klubben och att det ska till något alldeles extra om han ska flytta utomlands. 

– Jag väljer definitivt ett SM-guld med "Blåvitt" före att bli proffs utomlands. Det är kanske något som är ovanligt i dagens fotbollsvärld. Men, om man får lov att vara lite kaxig, så har jag en utbildning och är inte orolig för framtiden (efter fotbollen). SM-guld får man kanske inte chansen att vinna igen. Det vore once in a lifetime, sa han till Aftonbladet i vintras

IFK Göteborg gjorde en svag vårsäsong och ligger på elfte plats i tabellen. Ett SM-guld är avlägset – och nu är alltså Emil Salomonsson nära en utlandsflytt. 

Positivt inställd till en flytt

Enligt GT:s uppgifter är förhandlingarna mellan IFK Göteborg och den ryska storklubben Spartak Moskva långt gångna, och spelaren själv är positivt inställd till en flytt. 

Om allt går enligt planerna kan affären bli officiell inom kort. Enligt GT:s uppgifter kan IFK Göteborg få omkring 10 miljoner kronor för den poängstarke backen. 

Spartak Moskva vann ryska Premier League i våras före Pontus Wernblooms CSKA Moskva och har totalt 22 ligatitlar. 

Tio spelare i IFK Göteborg sitter på utgående kontrakt. Emil Salomonsson är inte en av dessa. Hans nuvarande avtal löper ut 2018. 

Blåvitt har redan tittat på tänkbara ersättare till Salomonsson. Ett alternativ är Gif Sundsvalls Eric Larsson, 25.

GT har sökt sportchefen Mats Gren för en kommentar.