Emil Salomonsson är på väg bort från Blåvitt. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNEmil Salomonsson är på väg bort från Blåvitt. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Emil Salomonsson är på väg bort från Blåvitt. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNBlåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren.  Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Stjärnbacken nära lämna IFK Göteborg

Publicerad

Emil Salomonsson, 28, är på väg bort från IFK Göteborg. 

Enligt GT:s uppgifter är han nära en flytt till den ryska mästarklubben Spartak Moskva. 

Blåvitt kan få omkring 10 miljoner för stjärnbacken. 

Emil Salomonsson kom till IFK Göteborg från Halmstads BK 2011 och har år efter år varit en av allsvenskans absolut bästa högerbackar. Han har vid flera tillfällen klargjort hur bra han trivs i klubben och att det ska till något alldeles extra om han ska flytta utomlands. 

– Jag väljer definitivt ett SM-guld med "Blåvitt" före att bli proffs utomlands. Det är kanske något som är ovanligt i dagens fotbollsvärld. Men, om man får lov att vara lite kaxig, så har jag en utbildning och är inte orolig för framtiden (efter fotbollen). SM-guld får man kanske inte chansen att vinna igen. Det vore once in a lifetime, sa han till Aftonbladet i vintras

IFK Göteborg gjorde en svag vårsäsong och ligger på elfte plats i tabellen. Ett SM-guld är avlägset – och nu är alltså Emil Salomonsson nära en utlandsflytt. 

Positivt inställd till en flytt

Enligt GT:s uppgifter är förhandlingarna mellan IFK Göteborg och den ryska storklubben Spartak Moskva långt gångna, och spelaren själv är positivt inställd till en flytt. 

Om allt går enligt planerna kan affären bli officiell inom kort. Enligt GT:s uppgifter kan IFK Göteborg få omkring 10 miljoner kronor för den poängstarke backen. 

Spartak Moskva vann ryska Premier League i våras före Pontus Wernblooms CSKA Moskva och har totalt 22 ligatitlar. 

Tio spelare i IFK Göteborg sitter på utgående kontrakt. Emil Salomonsson är inte en av dessa. Hans nuvarande avtal löper ut 2018. 

Blåvitt har redan tittat på tänkbara ersättare till Salomonsson. Ett alternativ är Gif Sundsvalls Eric Larsson, 25.

GT har sökt sportchefen Mats Gren för en kommentar. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag