Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan om drömhuset på ”Sveriges guldkust”

Familjen Jerebko: Johanna, Celine, Jonas och Izabel.Foto: JOHAN ERIKSSON
Jonas Jerebko i Golden State Warriors. Foto: AP

OAKLAND. Längtan till Västkusten och havet fick Jonas Jerebko att slå till. 

Nu berättar han om blixtaffären när han skaffade lyxhuset på nära 400 kvadrat på ”Guldkusten” i Onsala till sig och frun Johanna och döttrarna Izabel och Celine. 

– Jag var tvungen att flyga hem precis före säsongen och skriva på. Det var väl inte tänkt så, men…, säger Jerebko. 

Var skulle ditt drömhus vid havet ligga?

Sveriges mest framgångsrika basketspelare Jonas Jerebko, 32, är mitt uppe i slutspelet med sitt Golden State Warriors, och om experterna får rätt lär hans säsong pågå ett bra tag än – det stjärnspäckade Golden State ses som favoriter till NBA-titeln igen. Det skulle bli tredje raka för Kalifornienlaget, och första för Jerebko som kom till laget inför säsongen.

Men när säsongen väl är över blir det läge att äntligen tillbringa tid i det nya huset som stjärnan köpt på det som mäklare gillar att kalla ”Sveriges guldkust”, i Kungsbacka kommun.

Onsala i Kungsbacka kommun – ”Sveriges guldkust”.Foto: HENRIK JANSSON

Därför köpte Jerebko huset i Onsala

Det 377 kvadratmeter stora huset, som GT tidigare berättat om, köptes för 14,5 miljoner kronor. Det ligger endast några långa basketskott från havet (75 meter om man ska gå efter mäklarannonsen, som också kallade huset ”en av Onsalas i särklass mest unika fastigheter”) . 

– Jag har letat efter ett svenskt hus i nästan tio år, och man har alltid hållit koll. Så dök det här stället upp och det var för fint och bra för att passa på det, säger Jerebko. 

Och det gick undan när han hade fastnat för huset. 

– Jag var tvungen att flyga hem precis före säsongen och skriva på. Det var väl inte tänkt så men det dök upp på marknaden och vi ville ha det, så då blev det så. 

Vad var det du föll för med det här huset? 

– Först och främst att vara vid havet. Jag har ju växt upp på Västkusten, vid Kinna där, så man har ju alltid åkt till Västkusten och havet, på den sidan. Så jag ville ha nåt i Sverige. Där är ju därifrån man kommer, man vill att ens döttrar och familj och så där ska kunna växa upp där också. 

Jonas Jerebko har två barn med frun Johanna Lundbäck Jerebko: Izabel, 3, och Celine, två månader. 

Jonas Jerebko och dottern Izabel, 3. Foto: JOHAN ERIKSSON

När vi pratade i höstas lät det som att ni inte hade tänkt ha Sverige som permanent bas efter karriären. Har det ändrats något?

– Både jag och Johanna… jag tror inte någon av oss vet. Vi får se hur länge man vill spela basket och vad som händer efter det, det får man se. Nu har vi ett hus i Sverige och ett hus i Michigan, så vi väl se vad vi bestämmer oss för till slut. 

Jerebko om sitt stora mål

Jerebko spelade i början av NBA-karriären för Detroit Pistons och har kvar både privata och affärsmässiga anknytningar till området.

– Jag har ju spelat där i sex år, bott där i sex år, så jag har mycket kompisar och kontakter. Så man har väl gjort det till hem när man inte spelat. Så får vi väl se. Businessen går ganska bra i Michigan, så man kanske får hålla sig där. Vem vet.

– Familjen supportar mig nu när jag spelar här så får vi ta det andra sen. Jag försöker inte tänka alltför mycket på det. Just nu är det bara ett mästerskap man vill ha, säger Jonas Jerebko. 

 

LÄS MER: Exklusivt: Hemma hos Jerebko i Kalifornien