Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför lämnar han Göteborg

Sören Rieks lämnar IFK Göteborg.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Sören Rieks, 30, lämnar IFK Göteborg.

GT kan i dag berätta att den danske mittfältsstjärnan har meddelat klubben sitt beslut: Han kommer inte att förlänga kontraktet.

– Blåvitt är en speciell klubb, men jag känner att jag vill testa något nytt nu, säger Rieks.

Rieks jublar efter sitt 1–1-mål mot Norrköping i somras.
Foto: BILDBYRÅN

Sören Rieks har varit IFK Göteborgs kanske enskilt viktigaste spelare de senaste säsongerna.

Den landslagsmeriterade dansken, som var en av sportchefen Mats Grens första värvningar, anslöt från holländska NEC Nijmegen sommaren 2014 och har sedan dess varit given till vänster på Blåvitts mittfält.

Sammanlagt gjorde Rieks 21 mål på 92 allsvenska matcher i Blåvitt-tröjan.

Fler blir det inte – för GT kan i dag berätta att 30-åringen lämnar klubben. Rieks, som tidigare har öppnat för att förlänga sitt utgående kontrakt, har nu meddelat IFK Göteborgs klubbledning att han tackar för sig.

– Jag har haft en fantastiskt rolig tid i klubben. Blåvitt är en speciell klubb och jag har känt mig välkommen sedan dag ett. Det har varit grymt att spela inför våra fans, oavsett var i världen vi har spelat, säger Rieks till GT och fortsätter:

– På det stora hela har det mesta varit bra, men det är klart att det saknas ett SM-guld. Det är irriterande att vi inte lyckats med det.

Vad ska du göra nu?

– Förhoppningsvis fortsätta spela fotboll (skratt). Men det är inget klart än. Vi får se vad det blir i framtiden, men det blir inte Blåvitt i alla fall.

Sören Rieks tackar för sig.
Foto: BILDBYRÅN

LÄS MER: Sören Rieks bryter med sin agent

"Fick ett okej bud"

Sören Rieks bytte nyligen agent och ingår numera i Hasan Cetinkayas stall.

Då kan det bli Turkiet..?

– Det finns möjlighet, men det är inte så att jag absolut måste just dit. Jag håller hela kartan öppen och är sugen på ett nytt äventyr utomlands. Sverige och Danmark är ganska likt och det skulle vara roligt att testa något annorlunda nu.

Är det lite dubbla känslor för dig en dag som denna?

– Ja, absolut. Jag har haft familjen med mig här och alla har trivts väldigt bra. Förra säsongen blev inte som vi önskade, men det ska bli intressant att se vad Poya (Asbaghi, Blåvitts nye tränare) kan uträtta i klubben.

– Men jag är 30 år nu och en gammal man i fotbollssammanhang, så därför känns det som att det är dags att testa något nytt.

Fick du ett okej bud från IFK Göteborg?

– Jag vill inte gå in alltför mycket på det, men det var ett okej bud. Det var inte därför jag inte ville förlänga utan det hänger som sagt på att jag är sugen på något nytt nu när jag är 30 och kanske inte har så många år kvar.


LÄS MER: Blåvitt vägrade sälja Rieks: "Inte bra"

Minns säsongen 2015

Vad kommer du minnas bäst från tiden i Blåvitt?

– Cuptiteln, så klart. Den var väldigt härlig. Och även matchen mot AIK på Friends arena 2015 när vi slogs om SM-guldet. På det hela taget är säsongen 2015 höjdpunkten under min tid här. Men egentligen har jag  känt att det har varit roligt varje gång jag har kommit till Kamratgården. Det har varit en härlig känsla.

Vad tror du om Blåvitts chanser 2018?

– Det beror mycket på vad de får in för spelare. Det är klart att det måste in några med bra kvalitet. Men nu har Blåvitt i alla fall fått in en tränare som kan sätta avtryck och vet vad han vill. Sedan måste han få bra material att jobba med också, men jag tror att det kan bli bra.

Sören Rieks lämnar ett hål efter sig på Blåvitts mittfält. I nuläget har IFK Göteborg Sebastian Eriksson, August Erlingmark, Patrik Karlsson Lagemyr, Vajebah Sakor, Sebastian Ohlsson, Prosper Kasim och Lawson Sabah på kontrakt. 

Enligt nye tränaren Poya Asbaghi kan klubben komma att landa nyförvärv i varje lagdel.


GT har sökt Blåvitts sportchef Mats Gren för en kommentar.