Sören Rieks. Foto: BILDBYRÅNSören Rieks. Foto: BILDBYRÅN
Sören Rieks. Foto: BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURESFoto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
 Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

Stjärnan bryter med sin agent

Publicerad

GÖTEBORG. I somras ville IFK Göteborg inte sälja honom.

Nu bryter Sören Rieks, 30, med sin agent Fredrik Risp, 36.

– Han är lite besviken på att jag inte lyckats få iväg honom, säger Risp till GP.

Sören Rieks är en av IFK Göteborgs absolut viktigaste spelare.

Den danske mittfältaren sitter på ett utgående kontrakt med klubben – men i somras gick Blåvitts sportchef Mats Gren ut och meddelade att han inte var villig sälja sin nyckelspelare. Det fick Rieks agent Fredrik Risp att reagera.

– Det är inte optimalt att det framförs i media om man inte får reda på det som rådgivare först, sa Risp till GT då.

Förhandlingarna om ett nytt kontrakt har inte lett till något och i dag skriver GP att Rieks och Risp går skilda vägar.

– Vi kommer inte att jobba mer tillsammans, han har valt att gå vidare. Han är lite besviken att jag inte har fått iväg honom. Så är det i den här branschen, och det är absolut inga hard feelings mellan oss, säger Risp till tidningen. 

Agenten Fredrik Risp (till höger) har företrätt Sören Rieks fram till nu.Foto: BILDBYRÅN

LÄS ÄVEN: Blåvitt vägrar sälja dansken: "Inte bra" 

"Vill inte ens titta på buden"

Risp utvecklar:

– Han har ju haft som målsättning att komma ut, men Blåvitt har inte velat sälja. I somras var han helt enkelt inte till salu, och då är det svårt för mig, när Blåvitt inte ens vill titta på buden. Nu blir han ju Bosman efter säsongen och då finns det andra möjligheter.

Fredrik Risp tror inte att dansken ser en framtid i Göteborg, men Blåvitts sportchef Mats Gren har inte gett upp hoppet.

– Jag har en dialog med Sören och det är inget bestämt åt något håll. Sören vill att vi tittar på det alldeles i slutet av säsongen, säger Gren.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag