Jamina Roberts. Foto: BOBBO LAUHAGEJamina Roberts. Foto: BOBBO LAUHAGE
Jamina Roberts.  Foto: BOBBO LAUHAGE
Johanna Forsberg till vänster spelar i Sävehof kommande säsong. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIKJohanna Forsberg till vänster spelar i Sävehof kommande säsong. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK
Johanna Forsberg till vänster spelar i Sävehof kommande säsong.  Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Stjärnan avvaktar med besked om framtiden

Publicerad

Sävehof är klara för semifinal mot Skuru efter ännu en enkel seger mot Heid. 

Samtidigt vill klubben förlänga med stjärnspelaren Jamina Roberts, 26.

– Jag har andra bud också, säger hon. 

Sävehof körde över Heid även i den tredje kvartsfinalen (35-16) och är klara för semifinal. 

– Det var sådana här matcher man fasade lite för när man flyttade hem. Eller fasade... det är gött att vinna stort men det är roligare att vinna när det är jämnt och lite liv här i hallen, säger Jamina Roberts. 

Hon har ett 1+1-årskontrakt och Sävehof vill förstås ha kvar henne nästa år. 

– Det är en förhandling och vi har gett henne ett förslag. Jag tror att det fifty-fifty att hon stannar, säger klubbdirektören Stefan Albrechtson. 

"Kommer ingenstans"

Jamina Roberts pojkvän Emil Berggren, som tidigare har spelat i Sävehof, representerar nu tyska HSG Wetzlar. Paret vill helst bo tillsammans. 

– Emil är alltid aktuell för oss kan man säga. De försöker nog hitta något gemensamt, säger Stefan Albrechtson. 

Niometersspelaren själv berättar att frågan diskuteras dagligen. 

– Men vi kommer ingenstans, haha. Vi vill bo ihop, men det är lite annat som spelar in också. Emil är inte purung (snart 31) och vill kanske stanna ute i Europa och tjäna pengar ett tag till, säger Jamina Roberts. 

Har du andra bud att ta ställning till? 

– Ja, det har jag men det är inget jag vill berätta om. Jag stänger inga dörrar alls, det beror på vad som dyker upp och vad det finns för lösningar. 

Enligt GT:s uppgifter handlar det främst om kontraktsförslag från klubbar utanför Norden. Sävehofs tränare Henrik Signell tror att stjärnans framtid blir klar inom kort. 

– Det dröjer nog inte mer än någon vecka. Vi får vi se hur det blir, säger han. 

De spelarna lämnar Sävehof

När det gäller övriga förändringar i truppen inför nästa säsong är det klart att målvakten Johanna Bundsen (Danmark) och Louise Sand (Frankrike) lämnar, och Elin Enhörning slutar. Dessutom går Rikke Jensen till Heid. På pluskontot finns den danska målvakten Christina Elm, Amelia Lundbäck (Kungälv), Filippa Nyman (Skövde) och Sävehof-fostrade Johanna Forsberg från just Heid. 

– Det är väldigt kul att få komma tillbaka hit. Jag har utvecklats väldigt bra i Heid under två år, säger mittsexan. 

I semifinal väntar Skuru. Sävehof hade också möjligheten att välja Höör. 

– Vi har vägt båda lagens styrkor och brister och kom i slutändan fram till att Skuru känns som ett något bättre val, säger Henrik Signell. 

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag