Steven Old. Foto: Jan Wiriden
Steven Old. Foto: Jan Wiriden

Steven Old blev stor matchhjälte för LSK

Publicerad

Steven Old räddade LSK i slutet - för fjärde gången i år.

Nyzeeländaren är utan tvekan lagets räddare i nöden.

– Man ska aldrig säga aldrig. Det är titeln på boken om vår säsong det, säger 28-åringen.

Han var lättad efter den händelserika drabbningen på Stora Valla.

– Degerfors spelade ut oss stora delar av matchen. De hade många hörnor och träffade stolpen i 88:e minuten. Vi ska vara väldigt glada över att vi fick med oss en poäng. Vi hade lite tur, erkänner Steven Old.

"Jag drog till"

När sju minuter återstod skickade tränaren Tor-Arne Fredheim upp mittbacken i kedjan. Belöningen kom i tredje tilläggsminuten när Old satte 3-3 med matchens sista spark.

– Först gick bollen över mitt huvud. Sen hamnade den hos Ken Sema som spelade ut den. Jag bara drog till och hoppades på det bästa. Det gick så snabbt att jag inte hann tänka. Jag är väldigt nöjd med det målet.

Han har gjort sena mål i båda matcherna mot Sirius och Degerfors.

– Det känns som att mitt huvudspel är ett vapen att använda om vi ligger under i slutet av matcherna. I dag gjorde jag faktiskt mitt första mål med fötterna. Med vänstern dessutom, skrattar han.

 "Borde ha gjort mål"

Nyzeeländaren är dock inte nöjd med sin stolpträff i första halvlek.

– Där borde jag verkligen ha gjort mål. Jag är besviken över att jag inte gjorde det.

Tor-Arne Fredheim slänger gärna upp Old i anfallet när det är skarpt läge.

– Det är inga tillfälligheter att han gör de här målen. Han är vass och har självförtroende när han kommer upp. Vi har en inre styrka av att alltid tro att vi kan hämta upp ett underläge. Detta blev som en liten vinst.

Steven Old hamnade i LSK tack vare en kontakt som hjälpte honom få till ett provspel. Han övertygade och blev kvar.

– Jag är väldigt nöjd. Jag kan inte klaga. Vi har spelat 21 raka matcher utan att förlora. Vi gör en fantastisk säsong.

Ditt kontrakt går ut. Kan du tänka dig att förlänga?

– Absolut! Jag älskar Sverige och trivs väldigt bra i laget. Men det där tar vi veckan efter sista matchen. Nu är det fokus på Husqvarna hemma. Det är tajt i toppen, så förhoppningsvis kan vi ta tre poäng i den matchen, säger Old.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag