Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Starkt – var ett tag sen vi tog poäng här”

Joakim Hedqvist. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

4-4 borta mot Västerås SK för IFK Vänersborg. 

Och Joakim Hedqvist, snart 42, fortsätter att leverera. 

– Äh, jag bränner ett friläge och har två i ribban också, säger han. 

Matchens prestation svarade lagkamraten Robin Öhrlund för. Efter drygt 25 minuter bjöd han på en mäktig soloprestation när han gled igenom hemmaförsvaret centralt och prickade in bollen bakom Västerås målvakt Henrik Kjellsson. 

Målet betydde 2-1 till gästerna, men hemmalaget gick både ikapp och förbi. 

IFK Vänersborg kvitterade, Västerås tog ledningen igen, men sex minuter före full tid tryckte IFK Vänersborgs Johan Koch in 4-4, vilket blev slutresultatet. 

Poäng borta mot VSK tillhör inte vanligheterna för Joakim Hedqvist, som satte en straff, och kompani. 

– Det var ett tag sedan vi tog en pinne här uppe. Jag är nöjd med vår prestation även om vi har en hel del lägen. Totalt sett gör vi dock en stark insats, säger veteranen, som inte var helt tillfreds med sina avslut. 

– Jag bränner ett friläge och har två i ribban, men jag har i alla fall bud på fler mål och det känns bra. Vi var bleka mot Sandviken i premiären, men nu har vi gjort två bra matcher mot Bollnäs och Västerås. Det känns som att vi är på rätt väg. 

”Måste vara ett kvitto...”

Den 22 november fyller Joakim Hedqvist 42 år. Efter tre omgångar där IFK Vänersborg har en seger, en oavgjord och en förlust är han noterad för tre mål. 

– Det är okej, det är det. Kroppen känns mycket bättre när det är tätt mellan matcherna. Nu var det kort vila inför den här matchen och jag kände mig mycket piggare. Det måste vara ett kvitto på att kroppen är bra. 

På onsdag väntar Sirius på hemmais. 

– Försäsongen var lång, så det är skönt att det spelas om poäng så att det gäller lite, säger Joakim Hedqvist.