Sebastian Stålberg. Foto: Carl Sandin
Sebastian Stålberg. Foto: Carl Sandin

Stålberg vill förlänga:
"Jättegärna vara kvar"

Publicerad

Sebastian Stålberg har gjort en stark säsong i Frölunda.

Nu vill forwarden förlänga kontraktet med sin favoritklubb.

– Jag vill jättegärna vara kvar här, säger 25-åringen.

Förra säsongen var han främst utlånad till Rögle. Då blev det bara tre framträdanden i Frölundatröjan i juletid.

– Planen jag, Christian Lechtaler och Roger Rönnberg satte upp var att jag skulle komma hem från Nordamerika och acklimatisera mig till det svenska spelet för att nästa säsong komma tillbaka och ta en tröja. Kul att planen höll, säger Sebastian Stålberg.

Göteborgaren anser att han har anpassat sig till de större rinkarna.

– Det var tungt i början i Rögle, men sen gick det bättre och bättre efter jul. Det är grymt kul att vara i Frölunda på riktigt nu. Framförallt när det har gått som det har gått för laget.

Snart nått sitt mål

Själv har han producerat tio poäng på 30 SHL-matcher.

– Det har gått bra för mig. Jag hade som mål att göra tio mål. Nu har jag kommit upp i sju. Jag är absolut nöjd, men man vill ändå alltid göra mer. Man blir aldrig helt nöjd.

Han trivs bra ihop med Nicklas Lasu.

– Vi har spelat tillsammans nästan hela säsongen. Han är stark i båda ändarna av banan och väldigt bra med puck. Nicklas har tangerat sitt poängrekord, vilket har smittat av sig. Vi har hittat en bra kemi och satt dit några puckar. Det känns bra.

"Sebbes" avtal med Indianerna går ut efter denna säsong.

– Vi har inte börjat diskutera men jag vill väldigt gärna vara kvar. Det är Frölunda jag vill spela för i SHL.

Serieledarna positiva

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström är positiv till en kontraktsförlängning.

– Sebastian har gjort det bra. Vi har inte pratat än men det är klart att det kan bli ett nytt kontrakt. Vi är inte alls negativa till det, säger Sjöström.

I morgon väntar match hemma mot Modo.

– Det ska bli kul. Det kommer bli en tuff match. Borta avgjorde vi med ett mål i slutet. Modo har mycket att spela för och brukar bjuda upp till kamp, säger Stålberg.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag